|

Fırtına Avrupa'da esiyor

UEFA Avrupa Ligi'nde Rostov ile rövanşta yenişemeyen, ligdeki Erciyes ve F.Bahçe maçlarında 1 puana razı olan Trabzonspor, Kharkiv'i uzatmada yıktı. 25'te Constant attı, 61'de beraberlik golü geldi; Papadopoulos zaferi getirdi

.
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 00:34 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Fırtına Avrupa'da esiyor
Fırtına Avrupa'da esiyor

UEFA Avrupa Lig'ndeki temsilcimiz Trabzonspor, grup ilk maçında Ukrayna'da karşılaştığı Metalist Kharkiv'i 2-1 mağlup etti. Geçen sezon Avrupa Lig'nde adını son 32'ye yazdıran Bordo-mavililer, Metalist karşısında 3 puanı 90+4'te yeni transferi Papadapoulos ile buldu. Trabzonspor, kalesinde gördüğü tehlikelerde kaleci Onur'un müthiş kurtarışlarıyla oyunda kaldı.

Ligde henüz galibiyeti ve golü bulunmayan Karadeniz ekibi, Avrupa'da ise 2-0 ve 0-0'lık sonuçlarla turu geçtiği Rostov'dan sonra 3. resmi golünü de Metalist'e attı, ligdeki maçlarda aldığı beraberliklere Avrupa'da son verdi. Trabzonspor'a Ukrayna'da 3 puanı getiren golleri 25. dakikada Costant ve 90+4'te Papadapoulos kaydetti. Metalist Kharkiv'in tek golü ise 61. dakikada Gomenyuk'tan geldi.

Savunmada ilk kez görev yapan yeni transfer Papadopoulos, savunmada hatasız bir performans sergilerken attığı golle de daha ilk maçtan güven verdi.

Sakatlığının ardından oynayan Oscar Cardozo ise Metalist karşısındaki performansıyla fikir vermedi.

Onur 421 dakika sonra gol yedi

Trabzonspor'da Onur'un gol yememe serisi sonlandı. 61. dakikada Metalist'in bulduğu gol sonrası Avrupa'da iki Rostov ve ligdeki Kayseri Erciyesspor ile Fenerbahçe maçlarında kalesini gole kapatan Onur, kalesinde golü gördü. Tecrübeli kalecinin böylece gol yememe serisi 421 dakikada kalmış oldu.

Papadopoulos ve Cardozo ilk kez

Trabzonspor'un bu sezon kadrosuna kattığı Yunan savunma oyuncusu Papadopoulos ile Paraguaylı forvet Oscar Cardozo dün ilk kez bordo-mavili formayı Metalist Kharkiv maçında giydi.

Maç öncesi Trabzonspor'un başarılı kalecisi Onur, Metalist'te forma giyen eski takım arkadaşı Jaja ile bir süre sohbet etti. Jaja ayrıca Kayseri'de birlikte oynadığı Salih ve Sefa ile de hasret giderdi.


10 yıl önce