|

Fırtına koptu bi kere

Legia Varşova karşısında dünyaları kaçırıp maçı kaybeden bordo-mavililer, dün de çok cömertti; sessizliği 56'da Yatabare bozdu. Constant ile kapanışı yapan temsilcimiz, ilk iki yolunda büyük bir adım attı. 4. maç 6 Kasım'da Lokeren ile deplasmanda...

.
00:00 - 24/10/2014 Friday
Güncelleme: 00:05 - 24/10/2014 Friday
Yeni Şafak
Fırtına koptu bi kere
Fırtına koptu bi kere

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Trabzonspor, Belçika'nın Lokeren takımını ikinci yarıda attığı gollerle 2-0 yendi. 2. dakikada Galitsios'in sert şutunda, kaleci Fatih topu üstten kornere gönderdi. 4'te Mehmet Ekici'nin ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta yere çarpan top az farkla direğin yanından auta çıktı. 34'te Medjani'nin pasında ceza yayının hemen gerisinde Constant'ın sert şutunda kaleci Barry topu yatarak kornere çeldi. 38'de Mehmet Ekici'nin pasında Cardozo'nun,Waris'e çıkartmak istediği topa kaleci Barry sahip oldu.

İkinci yarıya Trabzonspor baskılı girdi. 54. dakikada Mehmet Ekici'nin kullandığı kornerde ceza alanı içinde Yatabare topa çok iyi yükseldi ve sert ve etkili kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0. 74'te sağdan defansın arkasına sarkan Cardozo tek başına ceza sahasına girerken, vuruşunda kaleci topu kornere gönderdi. 86'da sağdan topu getiren Bosingwa topu Constan'a çıkardı. Constant kalecinin kapattığı sağ köşeden topu filelere gönderdi: 2-0.

Halilhodzic dediğini yaptı: 3 forvetle pozisyon bolluğu

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, önceki gün basın toplantısında söylediği gibi takımını çift forvetle (Yatabare-Cardozo) sahaya sürdü; bir diğer golcü Waris'i de forvete takviye olarak oynattı. Messi ve Ronaldo üzerinden çift forvet oynatmadığı eleştirilerine cevap veren, düşünüldüğü gibi Cardozo ve Yatabare'nin birlikte oynadığında beklenildiği verimi alınamayacağı tezini ortaya atan Boşnak teknik adam, yine de bu ihtimal üzerinde duracaklarını kaydetmişti. Dediğini yapan Halilhodzic'in ofansif oyun kurgusu, taraftara seyir zevki yüksek bir maç izletti. Trabzonspor, attığı iki golün dışında bol pozisyona girdi; farklı galibiyeti kaçırdı.

CONSTANT'TAN MUHTEŞEM DÖNÜŞ

Sakatlıktan yeni çıkan Constant, 3 hafta aradan sonra ilk 11'de sahaya çıktı; iyi futbolunu bir de golle süsledi. Gineli futbolcu ikinci yarıda iyi oynayarak maçı kazandıklarını belirtirken, "Fiziksel açıdan kendimi zorladım ve zaman geçtikçe daha iyi olacağım" dedi.

İlk gole şükür secdesi

- Trabzonspor'u Lokeren karşısında 1-0 öne geçiren golü atan Yatabare, bordo-mavili forma altında ilk golünü kaydetti. Bu sezon Trabzonspor formasıyla 3 lig 3 Avrupa maçına çıkan Malili oyuncu attığı golden sonra şükür secdesine gitti. Yatabare'ye secdede Zeki Yavru da eşlik etti.

- Yatabare, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Devre arasında konuştuk ve bu maçın berabere değil galibiyetimizle sonuçlanması gerektiğini söyledik. İkinci yarıda oynadığımız oyunla goller geldi. Trabzonspor'da ilk golümü attığım için çok mutlu oldum" diye konuştu.

Maskeyle oynadı!

Ligdeki Kasımpaşa maçında aldığı darbeyle elmacık kemiği kırılan, bu nedenle iki haftadır takımdaki yerini alamayan Papadapoulos, dün ilk 11'de çıktı. Yunan savunma oyuncusu, yüzündeki koruma amaçlı maskeyle görev yaptı. Papadapoulos, hafta içinde de maskeyle çalışmıştı.

Tribünler boş kaldı

Lig maçlarında olduğu gibi Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki kritik maçında da taraftarlar, tribünleri boş bıraktı. Maçı yaklaşık 7 bin taraftar izledi. Bir grup taraftar, maç öncesi pankart açarak şike kararları nedeniyle UEFA'ya gösterdikleri tepkiyi maç içerisinde de tekrarladı. Taraftarlar, 61. dakikada ellerindeki siyah balonları uçurdular.

Yabancılar sahada Halilhodzic tribünde

- Trabzonspor'da kadrodaki tüm yabancılar dün ilk tertipte sahadaydı. (Bosingwa, Papadapoulos, Belkalem, Medjani, Constant, Waris, Yatabare, Cardozo)

- Legia Varşova maçında tribüne gönderilen teknik direktör Vahid Halilhodzic, dün akşam tribünde yer aldı.

ManU Waris için geldi!

Portekiz Milli Takımı'nda teknik direktör Paulo Bento'nun yardımcılığını yapan İlidio Vale'nin dün Bosingwa'yı canlı izlediği, Manchester United'ın analizcilerinin de tribünde olduğu öğrenildi. İngiliz ekibini temsilen Türkiye'ye gelen analizcinin, Waris'i yakın takibe aldığı kaydedildi.


10 years ago