|

Formula 1'de dev transfer

Ferrari Formula 1 Takımı, İspanyol sürücüsü Alonso ile yollarının ayrıldığını ve Alman pilot Vettel ile anlaştıklarını duyurdu

Yeni Şafak
13:17 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:20 - 20/11/2014 Perşembe
AA
Formula 1 takımlarından Ferrari, 5 yıldır kadrolarında bulunan İspanyol sürücü Fernando Alonso ile yollarının ayrıldığını ve Alman pilot Sebastian Vettel ile anlaştıklarını açıkladı.


Takımın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, yarıştığı 5 yıl boyunca 11'i birincilik olmak üzere 44 defa podyuma çıkan ve bin 186 puan toplayan Alonso, pazar günü düzenlenecek sezonun son yarışı Abu Dabi Grand Prix'sinde son kez Ferrari'nin direksiyonuna geçecek.


Takım arkadaşı Raikkonen

Üst üste 4 kez şampiyonluk yaşadığı Red Bull-Renault'dan sezon sonunda ayrılacağını açıklayan Vettel ise 2015 sezonunda Fin pilot Kimi Raikkonen ile beraber Ferrari'de yarışacak.


2005 ve 2006 şampiyonu Alonso, ayrılık kararına ilişkin açıklamasında, her zaman heves ve kararlılıkla geleceğe bakmasına rağmen sezonun sonunda Ferrari ile başladığı yolculuğa nokta koyup koymama konusunu uzun süre düşündüğünü belirterek, "Zor ama dikkatlice düşündükten sonra verilen bir karardı. Geleceğim hakkındaki kararları, her zaman kendim verecek kadar şanslı oldum. Bugün de aynı imkana sahibim" değerlendirmesinde bulundu.


Takımla geçirdiği 5 yılın 3'ünde pilotlar klasmanında 2'nci olduğunu, bu 3 sezonun 2'sinde de son yarışa kadar iddiasını koruduğunu hatırlatan 33 yaşındaki sürücü, "Takımıma, durumumu anladıkları için teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.


'Düşlerim gerçekleşti'

Yeni transfer Vettel ise Ferrari ruhunu, Ferrari motoru kullanan Scuderia Toro Rosso takımıyla kariyerinin ilk birinciliğini aldığı 2008'deki İtalya Grand Prix'sinde tattığını dile getirerek, "Kariyerime Ferrari'de devam etmek, hayat boyu düşlediğim şeyin gerçekleşmesi anlamına geliyor. Çocukken 'kırmızı araba'daki Michael Schumacher idolümdü. Sonunda bir Ferrari'yi kullanma fırsatını yakalamak inanılmaz bir onur" yorumunu yaptı.


Ya McLaren ya da Mercedes

Kazanamamak ve özellikle bu sezon rekabetçi bir araca sahip olamamaktan yakınan Alonso'nun, bir sonraki adımının ne olacağı netleşmese de İspanyol sürücünün, 2015'te uzun yıllardır çalıştığı Mercedes'i bırakıp araçlarında Honda'nın motorlarını kullanacak McLaren'a veya Formula 1'e bir sene ara verip 2016'da Mercedes takımına gitmesi ihtimalleri üzerinde duruluyor.


Çaylak pilot Kevin Magnussen’in McLaren takımı ile sözleşmesi devam etse de 2015'te takımda kalmayı istediğini her fırsatta dile getiren 2009 şampiyonu Jenson Button’ın kontratı, sezon sonunda bitiyor.
#otomobil sporları
#Formula 1
#Ferrari
#Fernando Alonso
#Sebastian Vettel
9 yıl önce