|

Futbol tarihinin en farklı skorları

Futbolda karşılaşmalar genellikle birbirine yakın skorlarla sonuçlansa da, dünya futbol tarihinde birbirinden ilginç sonuçların alındığı maçlar da yaşandı.​ 2002'de Madagaskar Ligi'nde oynanan bir mücadelede As Adema, rakibi Olympique De L'Emyrne'yi 149-0 mağlup ederek futbol tarihine geçmişti. 2002 yılında oynanan bu karşılaşmada oluşan skorun sebebi ise bir hayli ilginç. Sizler için futbol tarihinin alınmış en farklı skorlarını derledik.

Yeni Şafak
17:39 - 26/03/2017 Pazar
Güncelleme: 18:05 - 26/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Futbol tarihinin en farklı mağlubiyetlerini yenisafak.com okurları için derledik.
Futbol tarihinin en farklı mağlubiyetlerini yenisafak.com okurları için derledik.

Futbol tarihine geçen karşılaşmalar arasında, hakeme kızan futbolcuların kendi kalelerine attıkları gollerle 149-0 sonuçlanan Madagaskar Ligi maçı ve 31-0 biten milli maç yer alıyor.



İşte futbol tarihinin en şaşırtıcı skorları;


AS Adema 149-0 Olympique de L'Emyrne


Stade Olympique De L'Emyrne (SOE) oyuncuları, hakemlerin play-off'larda çaldığı 'hatalı' düdüklere değişik bir tepki geliştirdi ve 149 golü de kendi kalelerine attı. Böylece profesyonel futbol tarihinin en farklı sonucu ortaya çıkmış oldu. Ayrıca bu skor Guinness rekorlar kitabına da girdi.



Skorun yaşanma sebebi;

  • İki takımın bundan önce oynadığı diğer play-off maçında, SOE, Adema karşısında 2-1 öndeyken, maçın son dakikalarında hakem, Adema lehine tartışmalı bir penaltı verdi. Penaltının golle sonuçlanması sonucu maç 2-2 biterken, Adema adeta şampiyonluğunu erken ilan etmiş oldu. Böylece, SOE'nin şampiyonluğu son play-off maçına taşıma umudu da bitmiş oldu.


Vanuatu 46-0 Mikronezya


Bir milli maçta en fazla skorla yenilen takım unvanı Mikronezya'ya ait. 'Yürek burkan' 46-0'lık yenilgiden önce Tahiti'ye 38-0 mağlup olan Mikronezya, 38-0'ın sadece 2 gün öncesinde de Fiji'ye 30-0 yenilmişti. Ne hafta ama...





Vanuatu-Mikronezya maçını izlemek isterseniz;




Avustralya 31-0 Amerikan Samoası


2002 Dünya Kupası ön elemelerinde 11 Nisan 2001'de Avustralya'nın Coffs Harbour Stadyumu'nda oynanan maçta Avustralya ile Amerikan Samoası Milli Takımı karşılaştı. Avustralya maçı 31-0 kazandı. Avustralya'nın golcü ismi

Archie Thompson

13 gol kaydetti. Atılan gollerin çokluğu skorda karışıklar ortaya çıkarttı. Maç sonunda stadyum skor tabelasında 32-0 yazılıydı ve Thompson'un 14 gol kaydettiği belirlenmişti. Ancak görevliler tarafından yapılan kontrolden sonra Thompson'un gol sayısı 13 ve maç sonucu 31-0 olarak belirlendi. Maçtan sonra FIFA'nın maçın hakemi ve gözlemcilerinden gelen raporlara göre açıkladığı resmi istatistiklerle de maçın 31-0 bittiği ve gollerden 13'ünü Thompson'un attığı doğrulandı.



Maçtan öne çıkanlar;

  • Archie Thompson 13 gol attı.
  • Amerikan Samoası'nda 15 yaşında 2 futbolcu sahaya çıktı.
  • Amerikan Samoası maç boyunca rakip kaleye sadece 1 şut çekebildi.




San Marino 0-13 Almanya


Avrupa Şampiyonası Elemelerinin en farklı mağlubiyetini 2006 yılında San Marino aldı. Lukas Podolski'nin 4 gol attığı maçta Almanya sahadan 13-0 galip ayrılmıştı.



Maçtan öne çıkanlar;

  • -San Marino elemelerde yaptığı 12 maçın sonunda -55 averaja ulaşmayı başardı.
  • -Lukas Podolski 4 gol attı.
  • -31 bin kişilik nüfusuyla San Marino, Almanya'dan 2.500 kat daha küçük. Yine de maça gelen 5000 taraftar, bu mikro ülkede futbolun ne kadar çok sevildiğini ispatladı.
  • -Mücadele 12-0 iken Almanya'nın kazandığı penaltıyı Lehmann kullanmak istedi ancak San Marinolu futbolcular buna izin vermedi.
  • -Maçın hakemi Selçuk Dereli'ydi.


Lehmann'ın penaltı kullanmasına izin verilmeme anını izlemek için;














#​AS Adema
#Avustralya
#Almanya
7 yıl önce