|

Galatasaray 36. başkanını seçiyor

Üst üste yapılan olağanüstü seçimli genel kurulların ardından sarı-kırmızılı kulüp, 5 yıl sonra ilk kez olağan takvime göre kongreye gidecek. 7 bin 908 üye, 15 sandıkta oy kullanacak; oyların sayımına 15.00’de başlanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:25 - 23/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Galatasaray'da 7 aylık Duygun Yarsuvat dönemi, bugün yapılacak başkanlık seçimiyle resmen son buluyor. 3 adaylı yapılacak Seçimli Genel Kurul'da sarı-kırmızılı üyeler, kulüp tarihinin 36. başkanını seçmek için sandık başına gidecek. Mevcut yönetimden Dursun Özbek, Prof.Dr.Ahmet Özdoğan ve Turgay Kıran, Galatasaray'ın başkan adayları… Özbek ve Kıran, Galatasaray Lisesi mezunu; Özdoğan ise lise dışından seçime girecek.



Aidatını yatıran 7 bin 908 üye toplam 15 sandıkta gerçekleştirilecek seçimde oy kullanma hakkı elde ederken, Galatasaray Lisesi'nde yapılacak başkanlık seçiminde oy kullanma işlemi saat 10.00'da başlayacak; saat 15.00'de oy verme işlemi sona erecek. Sarı-kırmızılı kulüp, üst üste yapılan olağanüstü seçimli genel kurulların ardından 5 yıl sonra olağan takvime göre bir kongreye gidecek.



Dursun Özbek: Mali yapı kötü değil


Galatasaray'da adaylar genel kurul öncesi son kez üyelere seslendi. Galatasaraylılar Cemiyeti'nde son kez kürsüye gelen Dursun Özbek, liseli-lisesiz ayrımını reddettiğine dikkat çekti. Galatasaray'ın mali yapısının kötü olmadığını kaydeden Özbek, “Galatasaray büyük bir holding. 400 milyon Dolar hacmi var. Kulübün mali dinamiklerini harekete geçireceğiz. Finansman problemi yok. Dünyadaki bütün yıldızlar Galatasaray forması giymek için can atıyor. Galatasaray futbolda başarılı olmak zorunda, bunun gereklerini yapacağız, camiamız merak etmesin" ifadelerini kullandı.



Ahmet Özdoğan: Ortak akıl, lider kadro


Ahmet Özdoğan, Kalamış Tesisleri'nde son kez açıklamalarda bulunurken, kasa kolaylığı olarak 50 milyon Dolar'ın hazırda olduğunu belirtti, “Ortak akıl, lider kadro" sloganıyla çıktıkları bu yolda kulübün her türlü kaynağına kar ettireceklerinin sözünü verdi. “Mademki kulübümüz gelir olarak dünyada ilk 20'ye giriyor, niye dünyada ilk 20 büyük şirketinin sponsorları bizimle birlikte değil… Bunu da sorgulamak gerekiyor" diyen Özdoğan, “Biz ortak akıl olarak bunların çalışmasını ve projelerini hazırladık" dedi.



Turgay Kıran: Hür fikirle seçileceğiz


“Artık Galatasaray, kendi seçimiyle, hür fikriyle istediği yönetimi getirme şansı yakalayacak" diyen bir diğer başkan adayı Turgay Kıran, kulübün mali durumuyla ilgili projelerini dile getirdi; gayrimenkul geliştirme planlarını aktardı. Kıran, seçilmesi halinde Sportif A.Ş'nin başına Adnan Öztürk'ü getireceği söylemini yineledi.



Arena'da dünya rekoru kırılacak


G.Saray taraftarı derbiye özel hazırlanıyor. Sarı-kırmızılılar, takımlarına dünyada ilk kez gerçekleştirilecek bir koreografi ile destek verecek. Tüm tribünleri kapsayan bir görsel şov hazırlığında olan taraftarlar, tüm tribünleri kareografinin parçası haline getirecek. Kale arkası tribünlerinde kartonlar ve makaralı sistemle çekilecek görseller, diğer tribünlerde ise sadece kartonlar kullanılacak. Aynı uygulamayı daha önce Barcelona taraftarı, sadece kartonlar kullanarak gerçekleştirmişti.



Hamza hocanın kozu pres


Beşiktaş karşısında tek düşüncesi kazanmak olacak Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, takımına adeta rakibini ezberletiyor. Derbiye baskılı başlamayı düşünen genç teknik adam, özellikle ilk yarıda skor avantajını istiyor. Rakibin savunmada baskı karşısında sıkıntı yaşadığını tespit eden Hamza Hamzaoğlu, özellikle orta sahadaki isimlere yoğun pres yapmaları yönünde direktifler veriyor ve idmanlarda bu yönde çalışmalar yaptırıyor. G.Saray, ilk yarıdaki derbide de bu oyun tarzını benimsemişti.










#Galatasaray
#galatasaray başkanılık seçimleri
#hamza hamzaoğlu
9 yıl önce