|

'Galatasaray bizi az kullandı'

Galatasaray’ın eski futbolcusu ve teknik direktörü Georghe Hagi, sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu’nu çok iyi tanıdığını ve kendisinin başarılı olmasını istediğini söyledi.

Yeni Şafak
16:55 - 20/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 15:08 - 20/12/2014 Cumartesi
IHA

Oğlu Lanis ile birlikte Sarı Kırmızı Platform Derneği'nin davetlisi olarak İstanbul'a gelen Galatasaray'ın efsanevi futbolcusu ve teknik direktörü Hagi, Etiler'deki bulunan bir restoranda dernek üyeleriyle buluştu. Organizasyona Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kınay da katıldı. Yemek öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rumen teknik adam, İstanbul’a hatıralarını yaşamak için geldiğini belirterek Hagi, “Romanya'da lig 1 hafta önce bitti. Şu anda tatildeyiz. Bu akşamki maçı izlemek için İstanbul'a geldim. Burayı çok özlemiştim ve güzel hatıralarımı yeniden yaşamak için buradayım. Galatasaray'dan beklentiler her zaman büyüktür. Şu anda şampiyonluk mücadelesinde. Avrupa'da daha başarılı olabilirdi ama futbol bu. Hiçbir zaman bazı şeylerden emin olamazsınız. En iyi dileklerimi sunuyorum ve kendilerine başarılar diliyorum” dedi.


'Hamzaoğlu'nu takdir ediyorum'

Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu’nu takdir ettiğini dile getiren Hagi, “Genç bir teknik direktör. Akhisar Belediyespor'da güzel işler yaptı. Aynı zamanda Fatih Terim ile milli takımlarda bulundu ve Türk futbolunu çok iyi bilen birisi. Kendisine başarılar dilerim. Onu çok iyi tanıyorum ve takdir ediyorum” diye konuştu.

'Galatasaray bizi az kullandı'

Galatasaray'ın, UEFA Kupası'nı kaldıran kadrodaki futbolculardan teknik adam olarak yeterince yararlanamadığını dile getiren Hagi, “Güzel bir jenerasyonduk. Bana göre Galatasaray, o neslin oyuncularını daha da iyi kullanabilirdi. Fakat bunun için güzel bir proje lazım. O zamanki neslin oyuncuları Galatasaray için daha güzel şeyler verebilir. Çünkü başarıya imza atmak çok zor ve biz o zaman güzel başarılar yakaladık. Güzel bir proje olarak hayata geçirilirse Galatasaray için iyi olur. Ama bir proje içinde olması lazım. Kısa süreli düşünmek yanlış olur. Beni her zaman zor durumdayken çağırdılar ama önemli bir proje içinde yer almak güzel olurdu” dedi.

'Alex de çok büyük bir oyuncuydu'

Kendisi ile sürekli olarak kıyaslanan Fenerbahçe’nin eski yıldızı Alex’in sosyal medyadan kendisine yöneltilen ‘Sen mi, Hagi mi daha iyi?’ sorusuna ‘Hagi’ yanıtını vermesinin hatırlatılması üzerine ise Rumen teknik adam, şöyle konuştu:

“Bu takdiri için kendisine çok teşekkür ediyorum. Alex de çok büyük bir oyuncuydu. Türkiye'de çok iyi işler yaptı. Türkiye'ye gelen yabancı oyuncular arasında yer alan bir oyuncu. Ama şu anda gözlerim sadece oğluma bakıyor. Kendisi 1. ligde ilk maçına çıktı. Onu yetiştirmek istiyorum. Şu anda 16 yaşında. Kendi yaş grubunda Romanya Milli Takımı'nın kaptanlığını yapıyor. Futbola yeteneği var. Önemli bir kariyere sahip olacağını düşünüyorum."

Ligdeki şampiyonluk yarışını da değerlendiren tecrübeli teknik adam, “Türkiye’de 4 takımın büyüklüğü biliniyor. Her ülkede olduğu gibi büyük takımların bütçeleri en iyi oyuncuları satın almak için yeterli. Bana göre Türkiye'deki büyük takımlar Avrupa'da başarılı olacak kadrolar kurmak zorunda. Eksik olan şey Avrupa'da başarıyı yakalayacak bir takım. Milli takımla ilgili çok fazla bilgim yok ama milli takımın başında Türk futbolunu çok iyi bilen bir teknik adam var. 10 yıl boyunca performansa ulaşabilecek yeni bir nesil yetiştirmesi gerekiyor. İlk önce kulüp takımları bu performansa ulaşması lazım. Çünkü milli takım kulüplerdeki oyuncuları seçiyor. Öyle olursa Fatih hocanın işi daha kolaylaşır. Bu şekilde olursa çok zor” şeklinde konuştu.


'Kendi takımına odaklandım'

‘Bir gün Türkiye'de takım çalıştırmayı düşünür müsünüz?’ şeklindeki soruyu yanıtlayan Hagi, “Ben kendi takımıma odaklandım. Bu takımı ben kurdum. Yarı yoldan takım almak istemiyorum. Sadece güzel projeler içinde yer alırsam neden olmasın. Romanya'da yönetiminde bulunan akademi, ülkenin en iyisi durumunda. 50'den fazla oyuncum milli takımlarda bulunuyor. Çok genciz ama büyük takımlara karşı mücadele ediyoruz” dedi.
#GHEORGHE HAGI
#GALATASARAY
#HAMZA HAMZAOĞLU
#UEFA KUPASI
9 yıl önce