|

Başakşehir-Galatasaray: 5-1

Başakşehir, Galatasaray karşısında sansasyonel bir galibiyete imza attı. İstanbul ekibi, sarı kırmızılıları 5-1 mağlup ederken rakibiyle aynı puana geldi. Adebayor, mücadelede yaptığı hat-trickle yıldızlaştı.

Yeni Şafak
21:24 - 18/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 21:32 - 18/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Süper Lig lideri Galatasaray, Başakşehir'e 5-1 mağlup oldu ve rakibiyle arasındaki puan farkı kapandı.
Süper Lig lideri Galatasaray, Başakşehir'e 5-1 mağlup oldu ve rakibiyle arasındaki puan farkı kapandı.

Süper Lig'de haftanın maçında Medipol Başakşehir, Galatasaray'ı 5-1 yenerek sansasyonel bir galibiyet elde etti.

Süper Lig'de zirveyi çok yakından ilgilendiren karşılaşmaya Galatasaray iyi başladı. Önde baskıyla pozisyon arayan sarı krımızılılar son paslarda başarılı olamadılar. Oyunda dengeyi kuran ev sahibi ekip golü bulan ekip oldu.

  • 25. dakikada Visca'nın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında iyi yükselen Attamah kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Attamah böylece Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray'a da gol atmış oldu. 42. dakikada Medipol Başakşehir skoru 2-0 yaptı. Hızlı gelişen ev sahibi takım atağında Visca'nın sağdan yaptığı ortada, kale sahası önünde uygun durumda bulunan Adebayor, kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu. Togolu yıldız, geçen sezon da Galatasaray karşısında 3 gol atmıştı.

2. yarıya Galatasaray daha etkili başladı. 55. dakikada Latovlevici'nin ortasında Gomis iyi yükseldi ve bu sezonki 12. golüyle sarı kırmızılıları umutlandırdı. Ancak bu da sadece 3 dakika sürdü. 58. dakikada Galatasaray defansının uzaklaştıramadığı topta Adebayor'un vuruşunda defansa çarpan top Muslera'yı yanılttı ve fark tekrar ikiye çıktı.

Galatasaray farkı kapatmak isterken, Başakşehir hızlı çıkışlarla etkiliolmaya çalıştı. Ev sahibi ekip 75. dakikada da Elia'nın Maicon tarafından düşürülmesiyle bir penaltı kazandı.

Karşılaşmayı 5-1 kazanan Başakşehir, Galatasray'ı üstüste 3. kez yenmiş oldu. Abdullah Avcı'nın takımı, puanını 26 yaparak lideri yakalamış oldu. Zirve yarışındaki rakiplerine karşı 2 sezondur kazanamama serisini durduramadı.




#Süper Lig
#Galatasaray
#Başakşehir
6 yıl önce