|

Galatasaray'a karşı var gücümüzle mücadele edeceğiz

Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’nün antrenörü Murat Saltan, 2 haftası geride kalan Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde üst sıralarda olmanın önemli olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
14:33 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:38 - 20/11/2014 Perşembe
IHA

Basketbolun ferdi bir oyun olmadığını, yavaş yavaş takım olduklarını belirten Yalova Ortopedikler Spor Kulübü antrenörü Murat Saltan, ”Takım olarak birlikte hazırlanmaya başladık. Yabancı oyuncularımızın adaptasyon süreci vardı. Bunu artık aşmaya başladık. Bir aile oluyoruz yavaş yavaş. Oyuncularımızın tamamı kaliteli oyuncular, ama basketbol maalesef ferdi oyuncularla kazanılmıyor. Bu oyuncuları takım haline getirmemiz gerekiyor. Biz bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bu gücümüzü takım gücüne döndürmeye çalışıyoruz. İlk hafta güzel bir galibiyet aldık. Oyuncularımız çok antrenman yapamamasına rağmen bir arada aylarca, haftalarca antrenman yapıyormuşçasına, büyük bir özveriyle, alınlarındaki terin son damlasına kadar oynayıp kazandılar. Antalya karşısında hükmen kazandık. Şu an iki maçımızı da kazandık” dedi.


Lige verilen 2 haftalık arayı çok iyi değerlendireceklerini belirten tecrübeli antrenör, ”Ligde Galatasaray gibi büyük bir takımın arkasından geliyoruz. Bizim için yukarılarda olmamız önemli. Galatasaray deplasmanına gideceğiz. Bu karşılaşmaya antrenman maçı gibi bakmıyoruz. Kesinlikle antrenmanda yaptığımız çalışmaları sahada uygulamak için gidiyoruz. O maçın ardından burada çok önemli KKTC Turkcell müsabakası var. Hatta bizim bütün hazırlıklarımız Kıbrıs maçı için. Onlarda bu sezon iyi transferler yaptı. İranlı iki oyuncu aldılar. Aynı zamanda genç milli takımdan Cem’i alıp güçlü bir kadro oluşturdular. Onları kendi sahamızda yenmek için çalışmalarımız devam ediyor. Ligin 3. haftasında evimizde oynamamız gereken Kardemir Karabükspor maçı, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun programından dolayı belirlenecek bir tarihte oynatılacak. İki hafta maç oynamamamız bizim için avantaj oldu. Ben antrenör olarak geç geldim. Oyuncular geç gelmişti. Biz geç çalıştığımız için lige verilen ara bize ilaç gibi geldi” diye konuştu.

#Murat Saltan
#Yalova Ortopedikler Spor Kulübü
#Galatasaray
#Kıbrıs
9 yıl önce