|

Galatasaray'da başkan adayları belli oldu

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, 25 Ekim'de yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul için eski başkanlardan Alp Yalman ile kulübün eski divan kurulu başkanı Prof. Dr. Duygun Yarsuvat'ın başkan adayı olduğunu söyledi.

Dha
00:00 - 2/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 18:44 - 2/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray'da başkan adayları belli oldu
Galatasaray'da başkan adayları belli oldu

Türk Telekom Arena'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Aktar, başkan Ünal Aysal ile yönetim kurulunun istifası nedeniyle olağanüstü genel kurulun seçim gündemiyle toplanacağını ifade ederek, "Bu seçim için müracaat etme süresi bugün saat 18.00'e kadardı. İki değerli Galatasaraylı, başkan adayı olarak müracaat etti. İlk müracaat eden, eski kulüp başkanımız Alp Yalman Bey idi. Daha sonra da eski divan başkanımız Prof. Dr. Duygun Yarsuvat müracaatını getirdi" dedi.

Kendilerine bildirilen isimlerin uygunluğunun kontrol edilmesi için listeleri açıklamadığını belirten Aktar, "Tüzüğümüz gereği, önerilen üyelerimizin sicil ve kıdem kontrollerinin yapılması gerek. Başkan olabilmek için asgari 10, yönetim kurulu için 5, sicil kurulu için 15 ve disiplin kurulu için 25 yıllık kıdem ararız. Bu kıdemlere arkadaşlarımızın sahip olup olmadıkları kontrol edilecek. Ayrıca şimdiye kadar almış oldukları göreve mani cezalar varsa kontrol edilecek. İlk yapılacak kontrol, bu değerli üyelerimizin seçime katılıp katılamama imkanının kontrolüdür. Arkadaşlarımızın seçime girmesi için şubat ayı sonuna kadar 2014 yılının aidatını ödemeleri lazım. Bu kontroller bu gece yapılır. Yarın sabah da divan başkanlığı bildirisi yayınlayacağız" diye konuştu.

6736 kişi oy kullanacak

Şubat ayı sonuna kadar yıllık aidatını yatıran ve oy kullanabilecek genel kurul üyesi sayısının 6 bin 736 kişi olduğu bildirildi. Başkanlık seçimi için 13 Ekim'de başkan adaylarının renk seçimi yapacağı belirtildi.

Başkan adaylarından Alp Yalman'ın yönetim kurulu listesinde Işın Çelebi, Taner Aşkın, Nasuhi Sezgin, Engin Kaptanoğlu, Levent Nazifoğlu, Nasuhi Sezgin ve Dikran Sönmezgil gibi isimlerin bulunduğu, Duygun Yarsuvat'ın yönetim kurulu listesinde ise Abdurrahim Albayrak, Ebru Köksal, Mete İkiz, Hamdi Yasaman, Arda Üçer, Dursun Özbek, Ural Aküzüm gibi isimlerin yer aldığı öğrenildi


9 yıl önce