|

Galatasaray'da Orhan Atik'in görevine son verildi

Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink'in yardımcılarından Orhan Atik'in görevine yönetim kurulunun kararıyla son verildiği belirtildi.

Yeni Şafak
12:15 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 13:04 - 9/12/2016 Cuma
Galatasaray Kulübü, 2010 yılından bu yana kulüpte görev yapan 49 yaşındaki antrenör Orhan Atik ile yollarını ayırdı.
Galatasaray Kulübü, 2010 yılından bu yana kulüpte görev yapan 49 yaşındaki antrenör Orhan Atik ile yollarını ayırdı.

Galatasaray Yönetim Kurulu flaş bir karar aldı ve teknik direktör Jan Olde Riekerink'in yardımcılarından Orhan Atik'in görevine son verdi. 49 yaşındaki antrenör 2010 yılından bu yana kulüpte görev yapıyordu.



Levent Nazifoğlu daha önce söylemişti

Bilindiği gibi Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, Riekerink ile yardımcıları arasında diyalog eksikliği olduğunu söylemişti. Bir süre sonra kaptan Selçuk İnan ile yardımcı antrenör Ayhan Akman kavgası yaşanmıştı. Sarı-kırmızılı yöneticiler, Riekerink'in Türkiye'yi çok iyi tanımadığını öne sürerek Ayhan Akman ve Orhan Atik'den daha aktif olmalarını istemişti.


Galatasaray'ın son olarak Kasımpaşa maçında 90'lı dakikalardan sonra 3 oyuncu birden değiştirmesi tüm yöneticileri şaşkına çevirmiş ve teknik heyete tepkileri artırmıştı.



Kararı yönetim kurulu aldı

Galatasaray Yönetimi, bu durumu Ayhan Akman ve Orhan Atik'in Riekerink'e yeteri kadar yardımcı olamadığı şeklinde yorumladı. Bu süreçte fatura Orhan Atik'e kesildi ve Başkan Dursun Özbek ile Yönetim Kurulu'nun aldığı kararı ile Orhan Atik'in görevine son verildi. Rikerink'in yardımcısı olmadan önce Galatasaray'ın altyapısında görev yapan Orhan Atik'in, altyapıdaki görevine dönüp dönmeyeceği de henüz bilinmiyor.



Bağırarak tepki gösterdi

Sabah antrenmanı için tesislere gelen Orhan Atik'in kararı öğrendikten sonra büyük bir şok yaşadığı ve bağırarak tepki gösterdiği öğrenildi.



Galatasaray'ın başında 3 maça çıktı

Orhan Atik, 2010-2016 yılları arasında Galatasaray U21 teknik direktörü olarak görev yaptı. 1 Mart 2016 tarihinde Mustafa Denizli'nin istifa etmesi üzerine geçici olarak Galatasaray teknik direktörlüğüne getirildi. Bu dönemde sarı-kırmızılılar Gençlerbirliği ile 1-1, Başakşehir ile 3-3, Akhisarspor ile 1-1 berabere kaldı. Atik, 15 Mart 2016 tarihinde yardımcı antrenörlüğe atanmış ve yerine altyapı sorumlusu Jan Olde Riekerink getirilmişti.





#Orhan Atik
#Galatasaray
#Jan Olde Riekerink
7 yıl önce