|

Galatasaray’da tek ders savunma

Üst üste 10 maçta yediği goller sonrası son 2 maçta kalesini gole kapatan G.Saray’da Hamzaoğlu yine de işi sıkı tutuyor. Chedjou-Semih ikilisini bozmayacak genç teknik adam, Hakan'ı da sola çekecek.

Yeni Şafak
04:00 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:46 - 6/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Şampiyonluk mücadelesi veren G.Saray, yarın ligde Torku Konyaspor ile oynayacağı zorlu karşılaşma öncesi özellikle savunma kurgusu üzerinde duruyor. Akhisar maçında başarılı bir oyun ortaya koyan Semih Kaya'nın takıma dönmesiyle alternatifleri çoğalan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, cezası nedeniyle Telles'i kullanamayacak; cezası biten Chedjou da yeniden takıma dönecek. Chedjou'nun Konyaspor karşısında savunmanın göbeğindeki yeri garanti ancak Hamzaoğlu, partneri konusunda kararsız. Hamza Hamzaoğlu, Gaziantepspor maçının kahramanı Hakan Balta'yı kesmek istemiyor; ancak Semih Kaya da Chedjou ile mükemmel bir uyum içerisinde.



Konyaspor maçı öncesinde idmanlarda özellikle savunma kurgusu üzerinde duran G.Saray Teknik Direktörü, bu oyuncularla da bire bir görüşüyor. Savunma oyuncularını rakibin özellikle hücumdaki etkili silahları konusunda uyaran Hamzaoğlu, savunmanın göbeğinde daha uyumlu ve daha dirençli bir ikili oluşturduklarından dolayı Semih-Chedjou ikilisine daha ılımlı bakıyor. Galatasaray'ın uzun bir aradan sonra gol yemeden tamamladığı Gaziantepspor maçında Chedjou-Hakan, Akhisar maçında da Hakan-Semih savunmada birlikte forma giymişti. Hakan'ın da cezalı Telles'in yerine sol bekte forma giymesi bekleniyor.



Yarsuvat'tan Demirören'e ziyaret


Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'i Beykoz-Riva'da yer alan TFF Merkezi'nde ziyaret etti. Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yaklaşık yarım saat süren nezaket ziyareti sonrası Demirören ve Yarsuvat TFF Müzesi'ni ve tesisi gezdi. Ziyarette Başkan Demirören, Duygun Yarsuvat'a isminin yazılı olduğu A Milli Takım forması verdi. Ziyaretin ardından Başkan Demirören ve Başkan Yarsuvat, 8-18 Mayıs tarihlerinde


Güney Kore'de katılacağı Dünya Oyunları için Beykoz-Riva'da yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde hazırlıklarını sürdüren Görme Engelliler Futbol Milli Takımı'nın antrenmanını izledi.



TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin ve TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş'ın da izlediği idmanın ardından Demirören ve Yarsuvat, Görme Engelliler Milli Takım oyuncuları ve teknik direktör John Ball ile sohbet etti.



Türk futbolunu değiştireceğiz


G.Saray Başkan adayı Ahmet Özdoğan, "G.Saray iyi olursa, Türk futbolu da iyi olur. Bu konuda iddialıyız" dedi.

G.Saray Kulübü'nün 23 Mayıs'ta yapılacak olağan seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olan Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, seçildikleri takdirde sadece Galatasaray'ı değil, Türk futbolunu değiştirmeye çalışacaklarını söyledi. TSYD'nin Levent'teki merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen ve projeleriyle ilgili bilgi veren Özdoğan, Galatasaray'ın bir dünya markası olduğunu, Sarkozy'nin oğlunun G.Saray formasını giymesi olayını hatırlatarak ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sarı-kırmızılı formayı giydirmeyi görev gördüğünü söyledi. Özdoğan, “Sadece Galatasaray'ı değil Türk futbolunu değiştirmeye geliyoruz. Bu konuda çok iddialıyız. Galatasaray iyi olursa, Türk futbolu iyi olur, Galatasaray kötü olursa Türk futbolu kötü olur” dedi. TT Arena için “Stat alımı için ne gerekiyorsa yapacağız. Stat Galatasaray'ın olacak" diyen G.Saray Başkan Adayı, taraftara da seslendi: “Yeni yıldızlara hazır olun.”





#Hamza Hamzaoğlu
#Chedjou
#galatasaray
#Gaziantepspor
9 yıl önce