|

Galatasaray'ın ceza alabileceği sezonu açıkladı

Galatasaray'da mevcut yönetim kurulu üyesi ve Duygun Yarsuvat'ın yönetim listesinde yer alan Ebru Köksal, Köksal, sarı-kırmızılı kulübün eski ikinci başkanı Mehmet Helvacı'nın finansal fair-play kriterleri gereğince Galatsaray Futbol Takımı'nın gelecek yıl Avrupa'dan men cezası alacağı yönündeki iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Aa
00:00 - 21/10/2014 Salı
Güncelleme: 16:05 - 21/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray'ın ceza alabileceği sezonu açıkladı
Galatasaray'ın ceza alabileceği sezonu açıkladı

UEFA ile Mayıs 2014'te imzalanan sözleşme çerçevesinde 2 yıllık bir geçiş süresi kazandıklarını anlatan Köksal, "Bu sezon 50 milyon euro kar etmemiz gerekiyor. Mayıs ayına kadar bu hedefe ulaşmaya çalışacağız. Kalan 8 aylık süreçte kar yaratılması için giderlerde tasarruf, gelirlerde artış olması gerekiyor. Zarardan kara dönüşme işlemi imkansız değil, kolay da değil ama yapılamayacak bir şey de değil" ifadelerini kullandı.

Avrupa'dan men cezası alma olasılıklarının bulunduğunu dile getiren Ebru Köksal, "Önemli olan sportif başarıdan taviz vermeden gerekli önlemlerin alınması ve camianın arkamızda durmasıdır. Tehlikede olan sezon 2015-2016 değil, 2016-2017 sezonudur. Ayrıca Galatasaray Kulübü'nün yanı sıra diğer Türk kulüpleri de bu sorunla karşı karşıyadır. Şu an için kaybedilmiş bir durum yok" şeklinde konuştu.

9 yıl önce