|

Galatasaray'ın golleri onlardan

Galatasaray'ın bu sezon resmi maçlarda attığı 39 golün 29'nu Türk futbolcular kaydetti.

Yeni Şafak
16:04 - 21/12/2014 Pazar
Güncelleme: 14:07 - 21/12/2014 Pazar
AA

Spor Toto Süper Lig'de dün Mersin İdmanyurdu'nu 3-2 yenerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Galatasaray'da bu sezon Türk futbolcular gol yollarında etkili bir performans sergiliyor.


Sarı-kırmızılı takımın bu sezon Spor Toto Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı 22 resmi maçta attığı gollerin çok büyük bölümünü yerli futbolcular kaydetti.


Mersin İdmanyurdu ile yapılan karşılaşmada Güven Varol'un kendi kalesine attığı gol dışında, sarı-kırmızılı takımda toplam 13 futbolcu resmi maçlarda 39 kez fileleri havalandırdı. Bu gollerin 29'una Türk, 10'una ise yabancı futbolcular imza attı. 


Türk futbolcular, Süper Lig'de 17, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 9 kez fileleri havalandırdı.


Burak Yılmaz ve Umut Bulut 17 gol attı

Galatasaray'ın bu sezon gol yollarındaki en etkili isimleri Burak Yılmaz ve Umut Bulut oldu.


Teknik direktörlüğe Hamza Hamzaoğlu'nun getirilmesiyle forvette birlikte oynamaya başlayan Burak ve Umut, takımları adına bu sezon 17 kez ağları havalandırma başarısı gösterdi.


Sarı-kırmızılı takımın en golcü futbolcusu Burak Yılmaz, bu sezon resmi maçlarda 12 kez ağları havalandırırken, Umut Bulut ise 5 gol attı.


Burak Yılmaz, Spor Toto Süper Lig'de kazandıkları son 4 maçta da skora katkı yaptı ve rakip ağlara 6 gol gönderdi. Umut Bulut ise son iki lig maçında 2 kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.


Süper Lig gol krallığı yarışında Akhisar Belediyesporlu futbolcu Teofanis Gekas'ın bir gol gerisinde, 10 golle ikinci sırada bulunan Burak Yılmaz'ın bu sezon ligde gol attığı bütün maçlarında Galatasaraykazandı.


Diğer Türk golcüler

Galatasaray'da Burak Yılmaz ve Umut Bulut dışında 7 Türk futbolcu skora katkı sağladı.


Sarı-kırmızılı takımda Olcan Adın 3, Selçuk İnan, Hamit Altıntop ve Yekta Kurtuluş ikişer gol attı. Hakan Balta, Emre Çolak ve Sinan Gümüş ise birer kez fileleri sarstı.


Yabancılarda en golcü Sneijder

Galatasaray'da yabancılar bu sezon resmi maçlarda 10 gol atarken, bu gollerin 4'ünü Hollandalı yıldız futbolcu Wesley Sneijder kaydetti.


Hollandalı futbolcuyu, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki FBM Makina Balçova Yaşamspor maçında hat-trick yapan Goran Pandev 3 golle takip ederken, Aurelien Chedjou 2, Armindo Bruma ise 1 kez topu ağlarla buluşturdu.

#Burak Yılmaz
#umut bulut
#galatasaray
#sneijder
9 yıl önce