|

Galatasaraylı Eboue tehdit edildi

Fildişi Spor Bakanı Legris, “Cumartesi 11.00'de Paris'te olmazsan bir daha milli takım forması giyemezsin” diyerek Galatasaraylı futbolcuya gözdağı verdi. Bu gelişme üzerine Eboue, Samsun kafilesinden çıkarıldı.

00:00 - 7/01/2012 Cumartesi
Güncelleme: 09:46 - 7/01/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Galatasaraylı Eboue tehdit edildi
Galatasaraylı Eboue tehdit edildi

Galatasaray'da Samsunspor maçı öncesi Emmanuel Eboue şoku yaşandı. Sarı-kırmızılıların, Fildişi Sahilli futbolcuyu bugünkü Samsunspor deplasmanında oynatma planı, ülkesinin izin vermemesi nedeniyle gerçekleşmedi.


Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Eboue'yi bu akşamki 90 dakikada oynatmak için bütün imkanları seferber eden Cim-Bom, futbolcuyu gerekirse özel uçakla Abu Dabi'ye göndermeyi teklif etti. Teknik Direktör Fatih Terim de, Fildişi Sahili Futbol Federasyonu Başkanı ile Spor Bakanı Philippe Legris ile telefonda görüştü. Eboue'ye ihtiyaçları olduğunu anlatan Terim, yıldız futbolcu için izin istedi. Başkan Ünal Aysal da, özel uçağını tahsis edeceğini ve maçtan hemen sonra Eboue'yi Abu Dabi kampına göndereceklerini bildirdi.


Paris'te buluşuyorlar

Buna karşın Fildişi Sahili Spor Bakanı Legris, bütün futbolcuların bu sabah 11.00'de Paris'te hazır olması gerektiğini sarı-kırmızılılara iletti. Eboue de Samsunspor maçında oynamak için temaslarda bulundu. Ancak Bakan Legris, “Eğer Eboue gelmezse bir daha milli takım forması da giyemez. Afrika Uluslar Kupası'nı almak istiyoruz” tehdidinde bulundu. Bu gelişme üzerine Eboue, Samsun kafilesinde yer almadı ve dün gece Paris'e gitti.

Öte yandan Fildişili Bakan'ın, kupa öncesi Paris'te yapacağı toplantıya çok önem verdiği ve bu yüzden gelen bütün önerileri geri çevirdiği ifade edildi.



12 yıl önce