|

Garsonluk yapan boksörden şampiyonluk hayali

Gündüzleri kafede garson olarak çalışan 23 yaşındaki profesyonel boksör Rıza Güneştekin, geceleri de Türkiye Büyük Erkekler Boks Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Yeni Şafak
11:35 - 19/12/2014 Cuma
Güncelleme: 09:36 - 19/12/2014 Cuma
AA
Spor
Spor
Güneştekin, yaptığı açıklamada, 15 yıldır boks yaptığını, spora ara vermeden önce Türkiye ikinciliği ve üçüncülükleri bulunduğunu söyledi.


"Başarılarımı daha da ileri taşımak istiyordum ama bazı engeller araya girdi" diyen Güneştekin, ailevi sebepler nedeniyle çok sevdiği bokstan uzaklaştığını aktardı.


Güneştekin, şunları kaydetti:


"Önce askere gittim. Askerlik dolayısıyla bokstan uzaklaşmak zorunda kaldım. Döndüğümde ise ailenin yükü üzerime bindi. 4 kardeşiz, ikisi okuyor, ikimiz çalışıyoruz. Aile bütçesine ve okuyan kardeşlerimizin eğitimine katkı sağlamamız gerekiyor. Aynı şekilde evin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu sebeplerden dolayı spordan bir süre ayrı kaldım fakat geçen zamanda daha fazla uzak kalamayacağımı anlayarak geri dönüş yaptım. 


Sabah 07.00'de çalıştığım kafedeki mesaim başlıyor, 17.00'ye kadar çalışıyorum. Kafede işim bittikten sonra spor salonuna antrenmana gidiyorum. Her gün yaklaşık 3 saat burada antrenman yapıyorum. Başarı elde etmek için çok çalışmam gerektiğini biliyorum ve gündüz garsonluk akşam da boks yapıyorum." 


Gelecek hafta yapılacak Türkiye Büyük Erkekler Boks Şampiyonası'na katılacağına dikkati çeken Güneştekin, "Önümüzdeki hafta katılacağım turnuvada Türkiye şampiyonu olmak istiyorum" dedi.


Boks antrenörü Çınar

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks Antrenörü Ahmet Çınar da Güneştekin'in küçüklüğünden beri yanlarında olduğunu dile getirdi.


Rıza'nın Türkiye dereceleri bulunduğunu belirten Çınar, şöyle devam etti:


"Askerlik ve ailevi şartlardan dolayı bir süre boksa ara verdi. 6 ay önce tekrar döndürdük, yeniden çalışıyoruz. Kendisine yol haritası çizdik. Geçtiğimiz aylarda Türkiye Şampiyonası gruplarına katıldı. Önemli çıkış yaparak Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Bu başarıları bizi çok mutlu ediyor. Rızaya güveniyoruz."
#garson
#şampiyonluk
#Çankırı
#Rıza Güneştekin
9 yıl önce