|

Gekas golü unuttu, zirveyi kaptırdı

Ligde 473 dakikadır gol bulamayan Akhisar Belediyesporlu Gekas, gol krallığı yarışında 12 gole ulaşan Trabzonsporlu Cardozo'ya geçildi

Yeni Şafak
14:27 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 12:42 - 1/02/2015 Pazar
AA
Spor Toto Süper Lig'de 473 dakikadır gol atamayan Akhisar Belediyesporlu Gekas, uzun süredir önde götürdüğü gol krallığı mücadelesinde 12 gole ulaşan Trabzonsporlu Cardozo'ya geçildi.


Lige iyi bir başlangıç yapan Akhisar Belediyespor'a attığı gollerle katkı veren Gekas, bu performansıyla Avrupa'daki en iyi gol ortalamasına sahip futbolcular listesinde ilk 10 sırada yer almıştı.


Ancak ligde en son golünü 13. haftadaki Gençlerbirliği maçının 67. dakikasında kaydeden Gekas, o müsabakadan sonra çıktığı 5 lig maçında gol sevinci yaşayamadı.


Yunan golcü Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Eskişehirspor ve son olarak Balıkesirspor karşısında gol atamadı.


Gekas, Akhisar Belediyespor'da gol bulamadığı en uzun süresini geçiriyor.


Gol krallığı yarışında geriye düştü

Trabzonsporlu Cardozo'nun 12 gole ulaştığı ligde Gekas'ın, Galatasaraylı Burak Yılmaz ve Bursasporlu Fernandao ile 11 golü bulunuyor. 


Kendisini geçemedi

Türkiye kariyerinde 68 maçta 44 golü bulunan Yunan oyuncu Gekas'ın, Süper Lig'de mücadele eden ekipler içinde Balıkesirspor, Çaykur Rizespor ve Torku Konyaspor'a karşı golü bulunmuyor.


Akhisar Belediyespor formasıyla 23 gol kaydeden Gekas'ın, Ege temsilcisinde 2012-2013 sezonunda yakaladığı 12 gollük performansı geçebilmesi için 2 gol daha atması gerekiyor.


21 puanın 12'sinde Gekas imzası var

Daha önce Samsunspor ve Torku Konyaspor formaları da giyen Gekas'ın gol attığı 32 karşılaşmanın 28'inde, Yunan golcünün takımları puan almayı başardı.


Gekas'ın takımları bu maçlarda sahadan 20 galibiyet, 8 beraberlik ve 4 yenilgiyle ayrıldı.


Bu sezon Gekas'ın gol attığı karşılaşmalarda Akhisar Belediyespor 12 puan toplarken, Ege temsilcisi Yunan golcünün gol bulduğu Kardemir Karabükspor ve Galatasaray maçları dışındaki 6 maçta en az 1 puanın sahibi oldu.


Akhisar Belediyespor'un Gekas'ın gol atamadığı 10 müsabakada 7 puan topladı.
#SÜPERLİG
#Akhisar Belediyespor
#Gekas
#Roberto Carlos
9 yıl önce