|

Gençlerbirliği'nde Sırp düğümü

Dejan Lekic ile yollarını ayıran Gençlerbirliği'nde Sırp futbolcuların yüksek maliyeti başkent kulübü yönetimini sıkıntıya sokuyor. Kırmızı-Siyahlılar'ın elinden çıkarmaya çalıştığı diğer üç Sırp oyuncunun maliyetleri 30 milyon lirayı geçti.

Aa
00:00 - 27/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 17:28 - 27/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Gençlerbirliği'nde Sırp düğümü
Gençlerbirliği'nde Sırp düğümü

Kadrosundaki yabancı sayısını federasyonun 5+3+1 statüsüne göre planlamaya çalışan kırmızı-siyahlı yönetim, bir süredir Etlik Tesisleri'nde antrenman yapan Sıp golcü Dejan Lekic ile sözleşmesinin feshi konusunda anlaştı.

Sırp futbolcuyu, geçen sezon İspanya 2. Lig ekiplerinden Sporting Gijon'a kiralık gitmesi için ikna ederken 300 bin euro ödeyen Gençlerbirliği kulübü yönetiminin, sözleşme fesih bedeli için de aynı rakamı verdiği öğrenildi. Genel menajer Cem Onuk döneminde 1.2 milyon euro bonservis bedeliyle İspanya'nın Osasuna ekibinden transfer edilen Sırp futbolcunun kırmızı-siyahlı kulübe maliyeti, ilk yıl için aldığı 800 bin euro ile toplam 2.6 milyon euroya (10 milyon lira) ulaştı.

Maliyetleri 30 milyon lirayı geçti

Kırmızı-siyahlı ekibin 'Sırp faturasını' artıran diğer futbolcuları ise Milan Smiljanic, Radosav Petrovic ve Nemanja Tomic.

Başkent yönetiminin göndermek isteği ve kırmızı-siyahlı formayı sadece 38 dakika giyen Milan Smiljanic'in başkent ekibine 3 yıllık maliyetti 1.5 milyon euro'yu buluyor.

Dejan Lekic ile Etlik Tesisleri'ne gönderilen Sırp futbolcu, bonservis bedeli ödenmeden kadroya katılırken, kırmızı-siyahlı ekiple yaptığı yıllık 500 bin euro'dan 3 sezonluk sözleşme, futbolcuya Türkiye'de yaklaşık 4.5 milyon lira kazandırdı.

Genel menajer Cem Onuk döneminde kadroya dahil edilen Petrovic'e 650 bin euro, Tomic'e ise 900 bin euro bonservis bedeli ödeyen kırmızı-siyahlı yönetim, futbolcularla 3'er yıllık sözleşme yaptı. Kadroda kendilerine fazla yer bulamayan Petrovic ve Tomic ile ilk yılı 500 bin, sonraki sezonlar 550 ve 600 bin euro olmak üzere 3'er yıllık sözleşme yapan başkent yönetiminin, dört Sırp futbolcuya ödediği fatura 35 milyon lirayı geçiyor.

Bir tek Tosiç

Kırmızı-siyahlı ekibin kadrosunda yer alan diğer Sırp futbolcu Dusco Tosic ise istikrarıyla dikkati çekiyor. Gençlerbirliği'nde teknik direktörlük yapan Fuat Çapa, Mehmet Özdilek ve halen takımın başındaki Mustafa Kaplan'ın sürekli forma şansı verdiği Tosic, performansıyla transfer dönemlerinde de isminden bahsettiriyor.

Artı 1 bilmecesi

Kadrosundaki 'Sırp düğümünü' henüz çözemeyen başkent yönetimi, sezon öncesi Gosso ile yeniden 1 yıllık anlaşma yaparken, Romanya'dan da Liviu Antal'ı transfer etti. Lekic ile yolların ayrılmasının ardından kadrosundaki yabancı sayısını 9'a düşüren Gençlerbirliği yönetimi, sezon öncesi kadrosunu güçlendirmek için 1 yabancı futbolcuyla daha yollarını ayırmak zorunda kalacak.

Gitmemek için direniyor!

Fazla forma şansı bulamayan futbolcularla 'maliyetleri düşürerek' yolları ayırmaya çalışan başkent kulübü, TFF'nin verdiği +1 kontenjanını ise sözleşmesinin sonuna kadar Ankara'da kalmakta 'direnen' Milan Smiljanic ya da BATE Borisov'dan geçen sezon transfer edilen, ancak sakatlığı nedeniyle 6 ay sahalardan uzak kalacak Artem Radkov için kullanmayı planlıyor.

10 yıl önce