|

Gerçek bir F.Bahçeli olma zamanı geldi

G.Saray’ı yenerek şampiyonluk iddialarını yükseltmek istediklerini belirten Diego, “Ligde golle tanışamadım. Buna son vererek gerçek Fenerbahçeli olmak istiyorum” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 23:36 - 2/03/2015 Pazartesi
Diğer
Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldızı Diego Ribas, hafta sonu oynanacak olan derbide Galatasaray’ı yenerek şampiyonluk iddialarını kuvvetlendirmek istediklerini söyledi. Sezon sonu mutlu sona ulaşmak için bir seri başlatmaları gerektiğini ifade eden yıldız oyuncu, “Bizim hedefimiz belli, şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluğa ulaşmak istiyorsak da yeni bir galibiyet serisi yakalamalıyız. Galatasaray ile oynayacağımız derbide de tek hedefimiz şampiyonluk yolunda galibiyetle ayrılmak. Bunun için de ciddi bir şekilde çalışıyoruz” şeklinde görüşlerini ifade etti.

SİFTAH YAPMAK İSTİYORUM

Takımı katkıda bulunabilmek için çok iyi çalıştığını ve kendini çok iyi hissettiğini vurgulayan Diego, şöyle konuştu: “Derbide oynayıp oynamayacağıma karar verecek kişi hocamızdır. Ben her zaman oynayacakmış, takıma katkıda bulunacakmış gibi kendimi hazırlıyorum.” Süper Lig’de henüz golle tanışamadığını ve buna son vermek istediğini de ifade eden Süper yıldız, “Bu şansızlığıma G.Saray maçında son vermek istiyorum. Takım arkadaşlarım 'Artık gerçek F.Bahçeli olma zamanı geldi' diyerek bana esprilerde bulunuyor. Eğer hocam görev verirse ligdeki ilk golümü böyle önemli bir derbide atmak istiyorum” diye  konuştu.

Alper ve Hasan Ali Cimbom'a zor

Fenerbahçe’de bir süredir sakat olan Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım, Galatasaray maçına da yetişememe tehlikesiyle karşı karşıya. Sarı-lacivertli takımda 2 haftadır takımdan uzak kalan Alper Potuk'un derbide oynatılması için büyük bir çaba harcansa da tecrübeli futbolcunun en erken Perşembe günü takımla çalışmalara başlaması bekleniyor. Alper Potuk’un yanı sıra Hasan Ali’nin de G.Saray'a karşı forma giymesi mümkün gözükmüyor. F.Bahçe'de derbi öncesi yüzleri güldüren olay ise kaleci Volkan Demirel ve Caner Erkin'in cezasının sona ermesi ve Emre Belözoğlu'nun sakatlığının tamamen geçmesi. 


Şampiyon olana kadar bize rahat yok

Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Moussa Sow, kulüp dergisinin Mart ayı konuğuydu. Hafta, derbi haftası olunca Sow'un gündeminde de Pazar günü oynanacak Galatasaray mücadelesi vardı. Öncelikli hedefinin F.Bahçe ile sezonu şampiyon tamamlamak olduğunu belirten Senegalli yıldız, kişisel hedefinin de bol gol kaydetmek olduğunu dile getirdi. "Şampiyon olana kadar bize rahat yok" diyen genç golcü,  G.Saray derbisinde de kazanmaktan başka çarelerinin olmadığını ifade etti.

"Her gün Allah'a şükrediyorum" diyerek kariyerinde geldiği noktadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sow, "Bu kulüpte kendimi iyi hissediyorum. Umarım daha güzel başarılara imza atarız. Her başarı yenisini getirir; benim de tek isteğim bu" ifadesini kullandı. Fenerbahçeli yıldız, gelecek sezondan itibaren uygulanacak yeni yabancı kararının Türk futbolunun seviyesini yükselteceğini öne sürdü. 

Mersin maçı talebine ret

F.Bahçe'nin, Türkiye Kupası'nda Mersin İdmanyurdu ile yarın oynayacağı maçın tarihinin değiştirilmesi için yaptığı başvuru reddedildi. Pazar günkü G.Saray derbisini göz önünde bulundurarak, Mersin maçını G.Saray-Manisaspor karşılaşmasıyla aynı gün ve aynı saatte oynamak için başvuru yapan sarı-lacivertliler olumsuz yanıt aldı. F.Bahçe, bu karar sonrası Mersin'e gidiş programını değiştirmedi. Yolculuk, bugün saat 16.00'da.


Golleri attıkça her şey daha güzel olacak

"Her rakip bize karşı katı bir savunma anlayışıyla oynuyor. O yüzden bizler için pozisyona girmek o kadar da kolay olmuyor. Biz bulduğumuz  fırsatları değerlendirdiğimizde de her şey bizim için daha güzel olacak." 


Diego ilk 11'de Meireles yedek

Teknik direktör İsmail Kartal, Diego'yu derbiye özel hazırlıyor.  Kartal’ın, orta sahada Emre-Mehmet Topal ikilisine görev vereceği, Brezilyalı yıldızı ise forvet arkasında oynatacağı belirtildi. Meireles’i kulübeye çekecek Kartal, taktik antrenmanlarda oyun planını göre buna göre şekillendiriyor. 


Alex'ten derbi mesajı

F.Bahçe'nin efsane oyuncusu Alex de Souza G.Saray derbisi öncesi anlamlı bir paylaşımda bulundu. Arda Turan ile çekilmiş fotoğrafını koyan Brezilyalı yıldız, "Böyle bir haftanın özlemi. Fenerbahçe-Galatasaray. Tadını çıkarın!" diye yazdı, fair-play mesajı verdi. 

#Fenerbahçe
#Diego Ribas
#Galatasaray
9 yıl önce