|

Gönüller bir hedefler bir

Siyah-beyazlılar, saat 20.00''de Olimpiyat Stadı''nda Yunan temsilcisi Asteras''ı konuk ederken Trabzonspor, saat 22.05''te Ukrayna deplasmanında Metalist Kharkiv ile 3 puan mücadelesi verecek. Beşiktaş''ta Ersan Gülüm''ün sakatlığı can sıksa da Demba Ba''nın oynayacak düzeyde olması iyi haber. Trabzonspor''da Cardozo tamamen iyileşirken Bosingwa ve Mustafa Yumlu önemli eksikler.

Süleyman Hatısaru
00:00 - 18/09/2014 الخميس
Güncelleme: 00:59 - 18/09/2014 الخميس
Yeni Şafak
Gönüller bir hedefler bir
Gönüller bir hedefler bir

UEFA Avrupa Ligi''nde temsilcilerimiz Beşiktaş ve Trabzonspor, grup mücadele- lerine bugün start veriyor. Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Arsenal''e elenerek UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalan Beşiktaş, saat 20.00''de sahasında Yunanistan ekibi Asteras''ı ağırlayacak; Trabzonspor ise saat 22.05''te Ukrayna deplasmanında Metalist Kharkiv''e rakip olacak.

DEMBA BA İLK 11''DE ÇIKACAK

Beşiktaş''ta sakatlıkları düzelen Demba Ba ve Jose Ernesto Sosa, teknik direktör Bilic''in görev vermesi durumunda Asteras maçında forma giyebilecek. Bilic''in oyuna Demba Ba ile başlaması bekleniyor. Çaykur Rizespor maçında sakatlanan Ersan Gülüm ise bugünkü mücadelede takımını yalnız bırakacak. Cezası nedeniyle ligde oynamayan Oğuzhan da bugün formasına kavuşacak.

CARDOZO OYNAMAYA HAZIR

Trabzonspor''da Rostov maçında sakatlanan, ligde ilk 2 haftada forma giyemeyen Cardozo, bugün sahada olacak. Yeni transfer Yunan savunmacı Papadopoulos''un da bugün bordo-mavili formayla ilk maçına çıkması yüksek ihtimal. Trabzonspor''da Bosingwa ve Mustafa Yumlu önemli eksikler olarak göze çarpıyor.

Asteras maçı hayati değil ama çok önemli

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, bugünkü Asteras maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Geçen sezon Avrupa''dan mahrum kaldıklarını hatırlatan Hırvat çalıştırıcı, ''Bu maç hayati değil ama çok önemli bir maç. Gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Rakip kim olursa olsun ciddi olmalıyız. İşi sıkı tutmalıyız'' dedi. Bilic''in açıklamalarından satırbaşları şöyle: ''Taraftarlarımızdan destek görmek çok önemli. Maçı koparmak için çok önemli rol oynuyorlar. Feyenoord ve Arsenal maçlarındaki gibi tribün görmeyi arzuluyorum.''

''Olimpiyat Stadı bu sezon bizim evimiz, işkence değil. Zemini daha iyi olsa daha mutlu olurduk.''

''Rakibimizi iyi analiz ettik. Takımı hazır hale getirdik. Özellikle iç sahada kazanmalıyız.''

İyi başlarsak bizim için çok zevkli olur

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç, UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk haftasında Ukrayna''da Metalist Kharkiv ile yapacakları maçın zor geçeceğini ama grubu ilk 2 sırada bitirmek için arzulu ve istekli olduklarını söyledi. Maçın oynanacağı stattaki idman sonrası basın toplantısına katılan Boşnak çalıştırıcı, ''Metalist takımını çok iyi inceleme fırsatımız oldu. Bizim için zor bir müsabaka olacak ama Avrupa Ligi''nde grubu ilk 2 sırada bitirmek için arzuluyuz, istekliyiz. Tabii ki bu yarışmaya deplasmanda güzel bir skorla başlamak bizim için zevkli olur'' dedi. Maçın favorisinin olmadığını ve Onur''un performansı yanında takım olarak da çok iyi yolda olduklarını belirten Halilhodzic Ukraynalı bir gazetecinin Cezayir Milli Takımı''nın başındayken 2014 Dünya Kupası''nda berabere kaldığı Rusya''yı elemesine teşekkür etmesi üzerine ise sadece Kharkiv maçını değerlendireceği cevabını verdi.

Bir gün değil her gün Beşiktaş

Beşiktaş camiası, bugünkü Asteras maçında Olimpiyat Stadı''nı tıklım tıklım doldurmak için seferber olurken bu oluşuma futbolcular da katıldı. Sosyal medyada #yarınmacvar hashtagi altında maça davette bulunan futbolcular, ''Bir gün değil, her gün Beşiktaş. Sizinle daha güçlüyüz'' mesajının yanı sıra tribünlerdeki siyah-beyazlı taraftarların fotoğrafını paylaştı. Bu kampanyaya Beşiktaşlı taraftarlar da katkıda bulundu.

Şehir turuyla stres attılar

Trabzonspor, bugün oynayacağı Metalist Kharkiv maçı öncesi son idmanını dün akşam gerçekleştirirken gündüz ise şehir turuyla stres attı. Lviv sokaklarını karış karış eden kafilenin bir hayli neşeli olduğu gözlendi. Futbolculara Vahid Halilhodzic de eşlik etti.


٪d سنوات قبل