|

'Görüştüğümüz isimler basına sızıyor'

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 'Biz bu transfer döneminde çok büyük paralar harcamayacağız. İşin ekonomik kısmı, maalesef duvar gibi, set gibi karşımıza çıkıyor' dedi.

Aa
00:00 - 5/01/2012 الخميس
Güncelleme: 15:55 - 5/01/2012 الخميس
Yeni Şafak
'Görüştüğümüz isimler basına sızıyor'
'Görüştüğümüz isimler basına sızıyor'

Sağlam, Özlüce Tesisleri'ndeki antrenman öncesi saha kenarında yaptığı açıklamada, transferde gerçekçi hareket edip, kulübün mali yapısını zorlamayacak şekilde hareket edeceklerini söyledi.

Vargas ile ilgilenildiği yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine, 'Hayalci olmamak lazım, Vargas ile görüşecek durumumuz yok. Dolayısıyla gerçekçi olmak lazım. Taraftarları da bu konuda umutlandırmamak lazım' diyen Ertuğrul Sağlam, kulüpten yapılmadığı sürece transfer söylentilerine kimsenin itibar etmemesi gerektiğini vurguladı. 

Sağlam, görüştükleri isimleri açıkça kamuoyuyla paylaştıklarına dikkati çekerek, 'Bobo'yu söyledik, ama maliyeti yüksek geldi. Onun dışında basında speküle edilen isimler var. Bunlar taraftarları heyecanlandırıyor, ama gerçekçi olmak lazım. Biz bu transfer döneminde çok büyük paralar harcayamayacağız. İşin ekonomik kısmı, maalesef duvar gibi, set gibi karşımıza çıkıyor' diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam, transferde eksik gördükleri bölgelere iki yabancı, bir de yerli oyuncu almak istediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

'Transferde hem ekonomik gerçekleri göz önünde bulundurup, hem de takıma katkı sağlayacak oyuncuların alınması konusunda titiz bir çalışma yürütüyoruz. Hem ekonomik açıdan, hem de bizim istediğimiz düzeyde oyuncuları almak kolay değil. Bu durum karşımıza bir risk olarak çıkıyor. Devre arasında transfer maliyetini düşürüp kadro kalitesini yükseltmek kolay bir iş değil. Allah bize yardım etsin. Ayrıca elimizde zaten kaliteli bir kadro var. İlk yarıda yeterince faydalanamadığımız oyuncuların da performansını yukarı taşıyacağız. Bu takıma, bu çocuklara sonuna kadar güveniyorum. Camiaya ve taraftara da sonuna kadar inanıyorum. Biz istersek birbirimize sahip çıkıp destek olursak, bu takım iyi yerlere gelecektir. 'Bursasporluyum' diyen herkes elinden ne geliyorsa yapsın. Herkes bu takımın başarısı için çalışsın.'


Tagoe'nin durumu

Tagoe'nin Bursa'ya dönmediğinin hatırlatılması üzerine Sağlam, bu oyuncunun izin süresi dolduktan sonra takıma katılmadığını vurgulayarak, 'Onunla alakalı ceza uygulamamız olacaktır' ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Sağlam, takımdan göndermeyi düşündükleri yerli oyuncuların takımla birlikte antrenmanlara çıktığını dile getirerek, 'Biz bu futbolcularımızın da antrenmanlı olmalarını ve olursa gidecekleri takımlara hazır bir şekilde gitmelerini arzuluyoruz. O nedenle takımdan ayırmadık' değerlendirmesinde bulundu.

Transferle ilgili bir soru üzerine Sağlam, Konyasporlu Hakan Aslantaş ile ilgilendiklerini, ancak bu konuda hem futbolcunun, hem de kulübünün rıza göstermesini istediklerini dile getirerek, 'Bizim başkaları gibi başkasının oyuncusunu çeşitli yollara başvurarak almak gibi bir düşüncemiz yok. Bir işi bitirmek istiyorsak, helalleşmek istiyoruz' yanıtını verdi.


'Görüştüğümüz isimler basına sızıyor'

Transferde görüştükleri isimlerin basına sızmasından dolayı yaşadıkları sıkıntıyı, 'Bu konuda sıkıntımız var Bursaspor olarak. Maalesef görüştüğümüz isimleri gizli tutamadık' ifadeleriyle özetleyen Ertuğrul Sağlam, şöyle devam etti:

'Bu hem basının mahareti, hem de bizim içimizdeki arkadaşların suiistimali. Her transfer döneminde görüşülen isimler erkenden basına yansıyınca, kulüp büyük sıkıntı yaşıyor. Ekonomik açıdan az maliyetle halledeceğimiz transferler, basına yansıyınca maliyetleri çok fazla yükseliyor, çoğu da olmuyor. Bu nedenle isimleri fazla paylaşmak istemiyoruz. Siz becerinizi kullanıp bu isimleri buluyorsunuz. Doğru haberi en kısa sürede ulaştırma gayreti içindeniz, ama bu konuda Bursaspor zarar görüyor. Bizim bu isimleri açıklamama konusunda tabiri caizse 'kıvırmaya çalışmamızı' mazur görün.'


Mersin İdmanyurdu maçı

Sağlam, Mersin İdmanyurdu ile hafta sonu yapacakları maçta da galibiyetten başka sonuç düşünmediklerini bildirdi.

İlk yarının son haftasında deplasmanda oynadıkları ve 2-2 biten Gaziantepspor maçıyla birlikte performans anlamında bir çıkış yakaladıklarını vurgulayan Ertuğrul Sağlam, geçen haftaki Kayserispor maçında da iki gol bulup, çok sayıda pozisyon üreterek eski günlerine dönme konusunda olumlu sinyaller verdiklerini anlattı.

Gaziantepspor ve Kayserispor'un ligin güçlü takımlarından olduğuna dikkati çeken Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Özellikle Kayserispor maçında attığımız 2 gol, direkten dönen toplar, kaleci ile karşı karşıya kaçırdığımız pozisyonlar vardı. Mersin İdmanyurdu maçında da Gaziantep ve Kayserispor maçındaki performansımızı yükseltip, taraftarlarımızın da desteğiyle sahadan 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Şu anda üst sıralardan kopmuş gibi görünsek de üst üste kazanacağımız maçlarla yeniden zirve yarışına ortak olabiliriz. Mersin İdmanyurdu maçı hem toparlanma sürecinin perçinlenmesi, hem de yeniden play-off hedefimizin önünün açılması açısından çok önemli. Taraftarlarımızın da takımın son iki haftada gösterdiği performansı göz önüne alarak cumartesi günü tribünleri dolduracağına inanıyorum.'



٪d سنوات قبل