|

Grasshoppers-Fenerbahçe: 0-2

UEFA Avrupa Lig Play-off eleme turu rövanş maçında Fenerbahçe, deplasmanda İsviçre'nin Grasshoppers takımı ile karşılaştı. İlk maçtan 3-0 galip ayrılan Fenerbahçe, bu akşam da sahadan 2-0 üstün ayrılarak UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı.

Yeni Şafak
21:48 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:05 - 25/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Fenerbahçe, Grasshoppers'ı 2-0 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı kazandı.
Fenerbahçe, Grasshoppers'ı 2-0 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı kazandı.

Mücadeleye İstanbul'daki ilk maçta aldığı 3-0'lık galibiyetin avantajıyla başlayan Fenerbahçe, kontrollü bir oyun ortaya koydu.



Düşük tempoda oynanan maçta topun kontrolünü rakibine veren sarı-lacivertliler, savunma arkasına atılan toplarda hızlı ataklarla gol aradı. İleri uçtaki oyuncular Van Persie, Alper Potuk ve Stoch'u topla buluşturmakta zorlanan Fenerbahçe, ilk yarıda Van Persie ile iki pozisyondan yararlanamadı. Maçın 25. dakikasından sonra kontrolü eline alan Fenerbahçe, bu ikisi haricinde net bir gol pozisyonuna giremedi. Savunmada ise sağlam bir görüntü veren Fenerbahçe, rakibine net gol fırsatı tanımadı ve mücadelenin ilk yarısı 0-0 tamamlandı.



Müsabakaya daha istekli başlayan Grasshoppers, maçın ilk 25 dakikasında topun kontrolünü elinde bulundurdu. Topa sahip olmasına rağmen Fenerbahçe kalesine gitmekte zorlanan ev sahibi takım, ilk yarıda net gol pozisyonu üretemedi. Karşılaşmanın 25. dakikasından sonra kontrolü rakibine kaptırmasına rağmen savunmada çok fazla zorlanmayan İsviçre temsilcisi, devre arasına 0-0 eşitlikle girdi.



68. dakikada ceza yayı sol çaprazından Benjamin'in ortasında topa iyi yükselen Ryhner'in kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.


71. dakikada Kamberi'nin ceza sahası dışından sert şutunda top farklı şekilde dışarı çıktı. 77. dakikada Van der Wiel'in ara pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Alper'in şutunda kaleye giden topa son Fernandao dokundu ve meşin yuvarlak ağlara gitti. (0-1)



79. dakikada Alper Potuk'un pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Mehmet Topal'ın şutunda kaleci topu güçlükle çeldi. 84. dakikada Mehmet Topal'ın şık ara pasında ceza sahası sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Stoch'un vuruşunda top filelerle buluştu. 0-2


























#Fenerbahçe
#Dick Advocaat
#Grasshoppers
8 yıl önce