|

G.Saray'ın Hamza'sı

Galatasaray’da teknik direktör arayışı çabuk bitti. Sarı-kırmızılı yönetim, dün Florya'da gerçekleşen toplantı sonrası Prandelli ile resmen yollarını ayırırken Hamza Hamzaoğlu ile de anlaştıklarını resmen açıkladı

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:03 - 28/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
Galatasaray'da Cesare Prandelli'nin görevden ayrılmasının ardından takımın başına Hamza Hamzaoğlu getirildi. Anderlecht maçı dönüşünde İstanbul’da önceki akşam gerçekleştirilen toplantıyla İtalyan teknik adamın görevine son veren sarı-kırmızılı yönetim, takımın yeni hocasını da belirledi. Adaylar arasındaki Hikmet Karaman fikrine sıcak bakılmayınca ismi ağırlık kazanan Hamza Hamzaoğlu'na teklif götürüldü; genç teknik adam da kabul etti. A Milli Takım’da teknik direktör Fatih Terim’in yardımcılığını yapan, Genç milli Takımlar Sorumlusu Hamzaoğlu, TFF yönetimi ve Terim’den izin aldıktan sonra sarı-kırmızılıların teklifini kabul etti. 

HAMZA HAMZAOĞLU DA AÇIKLADI

A Milli Takım Antrenörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Hamza Hamzaoğlu, kısa bir açıklama yaparak anlaşmayı doğruladı. Sarı-kırmızılılar, gün içinde resmi açıklamayı yaparak Prandelli'nin sözleşmesinin feshedildiğini ve Hamzaoğlu ile anlaşıldığını kaydetti.  G.Saray yöneticisi Ali Dürüst, dün Prandelli ile Florya Tesisleri'nde yapılan ve 4 saat süren sözleşme fesih görüşmesinden sonra yolların ayrıldığını açıklarken, daha sonra genç teknik adamın ismi borsaya bildirildi.

GALATASARAY'IN EVLATLARINDAN BİRİ

Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak da Hamza Hamzaoğlu ile bugün sözleşme imzalayacaklarını söyledi. Prandelli’ye teşekkür eden Albayrak, “Gönül böyle olmasını istemezdi. Çok destek verdik. Hamza G.Saray'a gelmek için fedekarlıklar yaptı. G.Saray'ın evlatlarından biri. İnşallah Gaziantep'te kendisiyle mukavele imzalama şansı bulacağız. Hem Hamza hem camiamız için hayırlı olsun" diye konuştu. 

TFF topu Terim’e attı Fatih Hoca onayladı

Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu konusunda ilk olarak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştü. TFF Başkanı, her türlü kolaylığı sağlayacaklarını kaydederken asıl kararı teknik direktör Fatih Terim’in vereceğini belirtti. Fatih Terim, Hamza Hamzaoğlu’nun da Galatasaray’ı istemesi üzerine olumlu yönde görüş sundu. TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Mete Düren de bu temaslara açıklık getirirken TFF olarak her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını kaydetti. 


Prandelli vedalaştı

G.Saray ile sözleşmesi feshedilen Cesare Prandelli, dün İtalyan basınına flaş bir açıklama yaptı. Önceki akşam takımla ter idmanı yaparken aynı anda yönetimin de kendisiyle ilgili toplantıda olduğunu bilen İtalyan hoca, kararı televizyonlardan öğrendiğini söyledi. İtalyan basını bu haberi servis ettiği sırada Prandelli de Florya’da takımla veda halindeydi. Uİtalyan hocanın futbolculara, "Bu şekilde gönderilmem etik değil. Umarım hepinizle bir gün bir yerlerde karşılaşırız. İtalya'ya geldiğinizde hepinizle görüşmek isterim" dediği öğrenildi. İtalyan basınından La Gazzetta dello Sport, "Prandelli için korkunç yıl",  Tuttosport, "Prandelli-G.Saray: macera bitti" başlıklarını attı.

ÖMRÜ KISA SÜRDÜ

Göreve 7 Temmuz’da başlayan İtalyan teknik adam, eşyalarını toplayarak Florya’dan koptu. Prandelli, sarı-kırmızılı takım kariyerini 10 Süper Lig maçında 6 galibiyet, 1 beraberlik, 3 yenilgi; 5 Şampiyonlar Ligi maçında 1 beraberlik, 4 mağlubiyetle sonlandırdı. 

İngilizlerden Selçuk İnan iddiası

G.Saray’da bu sezon eleştirilerin odak noktası olan, son Anderlecht maçında gereksiz yere gördüğü kırmızı kartla psikolojisinin bozuk olduğunu net bir şeklide yansıtan Selçuk İnan için müthiş bir iddia ortaya atıldı. İngiltere’de yayın yapan radyo kanalı Talksport, Selçuk’un İngiltere Premier Lig kulüpleri Everton ve Leicester City'nin transfer listesinde olduğunu kaydetti. Haberde, Everton menajeri Roberto Martinez'le Leicester City menajeri Nigel Pearson'un Selçuk'u transfer edebilmek için girişimlere başladığı belirtildi. Ayrıca Prandelli’den önce G.Saray’ı çalıştıran ve İnter'in başına geçen Mancini'nin de Selçuk İnan'ı transfer etmek istediği vurgulandı.

#Galatasaray
#Prandelli
#Hamza Hamzaoğlu
9 yıl önce