|

G.Saraylısı Trabzonlusu protestoda

G.Saraylı taraftarlar, Taksim'de protesto yürüyüşü yaptı, TFF'yi istifaya davet etti; sarı-kırmızılı taraftarlara bordo-mavililler de eşlik etti

Hüseyin Arıcı
00:00 - 3/05/2012 الخميس
Güncelleme: 02:55 - 3/05/2012 الخميس
Yeni Şafak
G.Saraylısı Trabzonlusu protestoda
G.Saraylısı Trabzonlusu protestoda

G.Saray taraftarı, İstanbul Valiliği'nin izni olmamasına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu'na tepki olarak düzenlediği 'Büyük yürüyüş' organizasyonunu dün gerçekleştirdi. Taraftar grubu UltrAslan'ın öncülüğünde İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi önünde toplanan binlerce sarı-kırmızılı taraftar, federasyon kararını protesto etmek amacıyla Taksim Meydanı'na yürüdü. Yoğun güvenlik önlemleri altında yürüyüşlerini gerçekleştiren Galatasaraylı taraftarlar, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine sık sık tezahüratta bulunarak, TFF yönetimini istifaya davet ettiler. Yürüyüşte Trabzonsporlu taraftarlar da yer aldı.


UEFA'ya siyah çelenk

Eş zamanlı organize edilen yürüyüş 23 ilde ve 13 ülkede gerçekleşti. Ankara'da yaklaşık 100 kişilik taraftar grubu, TFF'nin Balgat'taki binası önünde kısa süreli bir protesto gösterisi yaptı. İsviçre'deki gösterilerde ise gurbetçi taraftarlar, UEFA'nın merkez binasına protesto amaçlı siyah çelenk bıraktı.


٪d سنوات قبل