|

Guardiola'dan Porto açıklaması

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında Portekiz'in Porto takımıyla karşılaşacak Alman kulübü Bayern Münih'in teknik direktörü Pep Guardiola, oyuncularına güvendiğini söyledi.

Yeni Şafak
17:41 - 20/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:50 - 20/04/2015 Pazartesi
AA

Guardiola, ilk maçta 3-1 yenildikleri Porto ile yarın yapacakları karşılaşmanın öncesinde Allianz Arena'da düzenlediği basın toplantısında, son haftalarda oyuncuların nasıl mücadele ettiğini gördüğünü ve bir kez daha lig şampiyonluğuna yürüdükleri için memnun olduğunu kaydetti.



"Oyuncularım yarın da fırsatı kullanmak için elinden geleni yapacaklarından eminim" diyen Guardiola, "Bu Bayern Münih. Almanya şampiyonluğunun yeterli olmayacağını biliyorum. Sadece 3 şampiyonluk (lig, Almanya Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu) yeterli olur. Yine de gururluyum" diye konuştu.



İspanyol teknik adam, kaleci Manuel Neuer'in, "Porto'ya karşı oynayacakları karşılaşmanın sezonun en önemli maçı" olduğunu söylediğinin hatırlatılması üzerine "Porto'ya karşı oynayacağımız karşılaşma önemli bir maç ancak Shakhtar Donetsk'e karşı oynadığımız maç da önemliydi" ifadesini kullandı.



Sonuç ne olursa olsun yüzde 100 takımın arkasında duracağını belirten Guardiola, oyuncularını, hayatının sonuna kadar kahraman olarak göreceğini kaydetti.



Son haftalarda teknik direktör olarak çok şey öğrendiğini ifade eden İspanyol çalıştırıcı, "Şampiyonluğu kazanmak için bir adım daha atmamız lazım. Yarın da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselme fırsatımız var. Finale yükselmek için de bu durumu atlatmak gerekiyor" diye görüşlerini aktardı.



Turu geçmek için yeterli kaliteye sahip olduklarını vurgulayan Guardiola, "Oyuncularıma bunu hep söylüyorum. Kazanmak istemiyorsak yarın sahaya çıkmak mantıklı olmaz. İki taraf da fırsatlar yakalayacak ancak bunları lehimize çevirmeliyiz. İyi oynamamız lazım. Cesaretli olmalıyız" değerlendirmesini yaptı.



İlk karşılaşmadan daha fazla risk almaları gerektiğini söyleyen Guardiola, yarın ilk 11'de kimin oynayacağına henüz karar vermediğini de belirtti.



Bayern Münih-Porto karşılaşması yarın TSİ 21.45'te Allianz Arena'da oynanacak.

#Pep Guardiola
#porto
#bayern münih
9 yıl önce