|

Güreşçiler 'efsane' anısına mindere çıktı

Dünyada ve Türkiye’de güreşlerle ismini duyuran ve 13 yıl Kırkpınar başpehlivanı olan Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan’ın adına bu yıl ilk kez turnuva düzenlendi.

Yeni Şafak
14:05 - 28/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:14 - 28/03/2015 Cumartesi
IHA

Tekirdağ'da düzenlenen güreş turnuvasında güreşçiler mindere çıkarak ter döktü.



Tekirdağ Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen turnuvaya Edirne, İstanbul, Kırklareli, Çanakkale ve Tekirdağ illerinden sporcular katıldı.



Turnuvada minikler kategorisinde 2000, 2001, 2002 doğumlu sporcular, siklet kategorisinde ise 29, 32, 35, 38, 42, 47, 53, 59, 73, 85 kilogramlarda sporcular yarıştı.



Güreşlere katılan sporcular minderde ter dökerken, güreşleri 1935 ile 1942 yılları arasında 8 yıl Kırkpınar başpehlivanı olan Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan'ın torunu Sinan Alkaya da takip etti. Dedesinin anısına güreş turnuvası düzenlenmesinin onur verici olduğunu belirten Sinan Alkaya, dedesinin dünya çapında ismini duyurduğunu ifade ederek, "Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan dedem 1908 yılında Kırcaaili'nin Alkaya köyünde dünyaya gelmiş. 14 yaşında güreşe başlamıştır. 1927 yılında Türkiye'ye göç eden Hüseyin Pehlivan, Tekirdağ'a göç etmiş, lakabı Tekirdağlı Hüseyin pehlivan olarak duyulmuştur. Tüm dünyada ve Türkiye'de yaptığı güreşlerle ismini duyurmuştur. 13 yıl Kırkpınar başpehlivanı olan Hüseyin Pehlivan, yurt dışında yaptığı güreşlerle de başarılar kazanmıştır.



Dedemizle onur duymaktayız. Belediyemizin, valiliğimizin, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüzün düzenlediği güreşlere tüm akrabalarımızla geldik. Bu yıl ilk kez Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan anısına serbest güreş düzenlendi" dedi.



Güreş turnuvası seremoninin ardından sporcuların ödüllerini alması ile son buldu. Tekirdağ'da İsmet İnönü Spor Salonu'nda bölgesel olarak düzenlenen 'Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Minder Güreşleri'nin önümüzdeki yıllarda Türkiye genelinde ve uluslararası bazda yapılması planlanıyor.

#Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan
#Kırkpınar
#güreş
9 yıl önce