|

Güvenimi boşa çıkarma

Yapılan testlerde performans olarak da takımın altında seyreden Senegalli yıldıza özel çalışma ve diyet programı uygulanacak. G.Antep maçında Sow''un yerine Webo''nun 11''de sahaya çıkması bekleniyor

.
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:02 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Güvenimi boşa çıkarma
Güvenimi boşa çıkarma

Fenerbahçe''de teknik direktör İsmail Kartal, fazla kilolarıyla dikkat çeken ve formsuz olan Moussa Sow''u Gaziantepspor maçında yedek kulübesine çekmeyi planlıyor. Kamerunlu forvet Pierre Webo''ya ''hazır ol'' mesajı veren genç teknik adam, G.Antep maçında forvet tercihini Kamerunlu golcüden yana kullanmayı düşünüyor.

İsmail Kartal, tüm testlerde performans olarak takımın altında kalan Sow için özel bir çalışma ve fazla kiloları için de diyet programı hazırlattı. Yağ oranı fazla olan Senegalli golcü, kardio denilen koşu egzersizleriyle fazla yağlarını yakacak. Antrenman öncesi kendisi için hazırlanan özel program doğrultusunda tesislerde çalışacak Sow, antrenman sonraları da gol ve şut çalışmaları yapacak.

İsmail Kartal, Senegalli golcüyle özel bir görüşme yaparak uyarılarda bulundu. Oyuncusundan bir an önce kendisini toparlamasını isteyen F.Bahçe Teknik Direktörü, ''Sana inanıyorum ve performansını en kısa zamanda artacağını düşünüyorum. Benim güvenimi boşa çıkarma'' dedi. Sow da hocasına en kısa sürede gerçek performansıma ulaşacağına dair söz verdi.

Geçen yıl da sezona kötü başlamıştı

Geçtiğimiz sezonun istatistiklerinde sezona kötü başlayan Sow''un performanslarını giderek artırdığı görülüyor. Senegalli forvet, 2013-2014 sezonunun ilk 4 maçında teknik direktör Ersun Yanal ile performansı konusunda sıkıntı yaşadı ve bu süreçte 1 gol attı. Daha sonra Başkan Aziz Yıldırım''ın devreye girmesiyle Yanal ile Sow arasındaki kriz bitti ve Senegalli yıldız, ikinci 4 maçlık süreçte 2, sonraki 4 maçlık periyotta ise 3 gol atmıştı. Sow, Fenerbahçe''nin şampiyon olarak kapattığı geçen sezonu 15 golle tamamlamıştı.

Egemen ve Meireles taraftarla buluşuyor

Fenerbahçe''de futbolcuların forma imzalama organizasyonu devam ediyor. Sarı-lacivertli futbolculardan Egemen Korkmaz ile Raul Meireles bugün 14.00-16.00 saatleri arasında Mall of İstanbul Fenerium mağazasında taraftarlarla bir araya gelecek.

Aziz Yıldırım tarihe geçiyor

15 Şubat 1998 yılından bu yana Fenerbahçe''nin başında olan Aziz Yıldırım, bugün itibariyle kulüpte en uzun süre görev yapan başkan olacak. Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü''nün başında 6 bin 58 gün görevde kalarak, 6 bin 57 günle en uzun süreli başkanlık yapan Şükrü Saracoğlu''nu geride bırakacak.

Emre''de büyük değişim

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu performansıyla övgü topluyor. 35 yaşındaki tecrübeli futbolcu, sarı-lacivertli takımın oynadığı 2 maçta da sahanın en iyi isimlerindendi. Emre, iki maçta 153 isabetli pas, 188 topla buluşma istatistikleriyle takımın lideri konumunda. F.Bahçeli yıldız, 8 dakika 56 saniye ile takımda en fazla topla oynama süresine sahip. Emre Belözoğlu, performansıyla ilgili olarak, ''Her zaman iyi olacağım sözünü verememe ama her zaman iyi mücadele edeceğimi sözünü verebilirim'' ifadelerini kullandı.

Emre, bu sezon adeta ikinci baharını yaşıyor. Saha içindeki performansının yanı sıra antrenmanlardaki yüksek performansı ve iyi çalışmasıyla da tüm takıma örnek oluyor. Saha içindeki lider duruşuyla da dikkatleri üzerine çeken Emre, teknik direktör İsmail Kartal''ın da saha içindeki yardımcısı olarak ön plana çıkıyor.


10 yıl önce