|

Hakan'dan sihirli dokunuş

Son dakikaların adamı Hakan Balta, Gaziantepspor maçında attığı golle Galatasaray'a baharı getirdi. Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada alınan galibiyet takıma moral verirken aksi halde oluşacak karamsar tablonun da önüne geçildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2015 Salı
Güncelleme: 23:48 - 27/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Galatasaray'a Gaziantepspor karşısında altın değerinde bir 3 puan kazandıran Hakan Balta, attığı golle belki de sezonun en değerli galibiyetinde pay sahibi oldu.



Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada Galatasaray'ın aldığı 3 puan, sarı-kırmızılı takımın son 6 haftaya daha moralli girmesini sağladı. Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe'nin altın tepside sunduğu fırsatı, değerlendiremeseydi özellikle Yasin'i ilk 11'de sahaya sürmeyen ve bu sürpriz kararı şaşkınlıkla karşılanan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu için kuşkusuz kalan haftalar daha sıkıntılı geçecekti.



Bu moral bozukluğu Ziraat Türkiye Kupası'nda Perşembe günü oynanacak Sivasspor maçına da olumsuz yansıyacaktı. Galatasaray'ı bu bilinmezliklerden kurtaran Hakan Balta, altın değerindeki gollerine bir yenisini daha ekledi. Tecrübeli futbolcu, 2011-2012 sezonunda 2-2 biten F.Bahçe derbisinde 83. dakikada, 2012-2013 sezonunda da 3-3 biten G.Birliği mücadelesinde 86. dakikada puanı kurtaran golleri kaydetmişti.



DEFANS ATIYOR, G.SARAY KAZANIYOR


Galatasaray bu sezon ligde defans oyuncularının attığı tüm maçları kazandı. Bu sezon Chedjou ligde 4, Hakan 1, Telles de 1 gol atarak takımlarına katkı sağladı. Chedjou, Semih bir, Sabri 5 asist yaptı. Galatasaray, 28 maçta topladığı 61 pua-


nın 18'ini defansın katkısıyla elde etti.



13 farklı oyuncu gol sevinci yaşadı


Hakan Balta'nın golüyle birlikte G.Saray'ın bu sezon attığı 52 golü 13 farklı isim kaydetti. Burak Yılmaz, Umut Bulut, Sneijder, Chedjou, Emre Çolak, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Telles, Hakan Balta, Melo, Olcan Adın, Hamit Altıntop ve Bruma bu sezon gol sevinci yaşayan isimler oldu.



3 ay sonra kalesini kapattı


Gaziantepspor maçı öncesi ligdeki son 10 maçında da filelerinde gol gören Galatasaray, 91 gün sonra kalesini gole kapattı. Ligde en son 17. haftada 2-0 kazandığı Çaykur Rize maçında kalesini kapatan sarı-kırmızılılar, 3 ay sonra ağlarında gol görmedi.



Hamzaoğlu'ndan Melo'ya ders!


Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun Melo'nun Gaziantepspor maçı sonrası rakibiyle ilgili söylediği "Herkese karşı böyle oynasalar, şampiyon olurlar" sözüne karşılık gösterdiği tepki taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. Melo'nun bu yöndeki açıklamalarına cevap veren genç teknik adam, “Melo bence gereksiz konuşmuş. Polemiğe girmeye gerek yok. Hakem hakkında ise bizim içinde rakip takım içinde hatalı kararlar vermiş olabilir. Biz bunları kovalarsak eğer diğer işleri bırakıp bunları kovalamamız gerekir. Ben hiçbir maçta kasıtlı bir hakem kararı olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.





#Ziraat Türkiye Kupası
#Gaziantepspor
#Galatasaray
9 yıl önce