|

'Hakemler bu kadar yetkiyi hak etmiyor'

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hakemlere verilen yetkilerin artırılmasına tepki gösterdi. Otyakmaz bu kararın suistimale müsait olduğunu belirterek, "Hakemler göstermiş oldukları performanslarla bu kadar yetkiyi hak etmiyorlar" dedi.

Yeni Şafak
10:55 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 09:07 - 21/11/2014 Cuma
DHA

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, kentte yayın yapan 2 yerel televizyonun ortak yayınına katılarak Sivasspor ile iglili merak edilen soruları cevapladı. Kulüp tesislerinde gerçekleşen yayında, spor programcıları Mustafa Ateş ve Ali Yavuz ile birlikte basın mensuplarının sorularını cevaplayan Otyakmaz, Sivasspor'un sezona kötü başlamasıyla ilgili, "Sanırım hocamızın dünya kupası maçlarında yorumcu olarak bulunması ve bizim Avrupa kupalarına katılıp katılamama stresimizin, bizim transfer konusundaki konsantrasyonumuzu bozduğunu söyleyebilirim. Çünkü UEFA kupasına katılmış olsaydık 20 gün önce takım toplanmış olacaktı. Ve bizde planımızı ona göre yapmıştık. Katılamama durumu söz konusu olunca tekrar takımı tatile gönderip 20 gün sonra toparlandık, ki bu sezona konsantre olma açısından hem futbolcularımızda hem bizde olumsuz bir etki yarattı. Bunu yaşarken pek fark edemediğimi söyleyebilirim. Ama bugün bulunduğumuz noktadan geriye doğru baktığımızda bunun Sivasspor'a zararı olduğunu söyleyebilirim" dedi.


'Bütün takımlar MHK'ya tepkili'

Başkan Otyakmaz, Sivasspor'un hakem hatalarına karşı sessiz kaldığı şeklinde yöneltilen soruya, "Biz televizyonlarda insanları galeyana getirerek hakkımızı aramaktan ziyade bunları gerekli toplantılarda gündeme getirip, Sivasspor'un hakkını sonuna kadar aradığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. En son geçen gün kulüpler birliği toplantısında, federasyon başkanı ve MHK başkanının katıldığı toplantıda yüzlerine çok sert eleştirilerde bulundum. Hem sadece Sivasspor'dan değil diğer takımlardan da eleştiri geldi. Çok canı yanan bir başkan olarak belki diğer takımlardan yüksek sesle konuşmak gerekiyor muydu bilmiyorum ama netice itibariyle bütün takımlardan MHK'ya karşı çok önemli eleştiriler geldi. Özellikle MHK başkanına olan inancımız onlara düzeleceklerini umarak yapılan açıklamayla sona erdi. Ama Sivasspor'un hakkı her mecrada en ciddi şekilde kollanıyor" diye cevap verdi.

'Hakemleri esprili dille protesto edin'

Bu sezon içeride henüz 4 karşılaşma oynamalarına rağmen tezahüratlar nedeniyle 150 bin TL ceza ödediklerini ve henüz seyircilerden 150 bin liralık gelir sağlanamadığını belirten Otyakmaz, taraftarlarını zeki olmaları konusunda uyararak, "Burada taraftarların çok dikkatli olması gerekiyor. Hakemleri küfürden ziyade daha esprili bir dille, ceza almayacak şekilde protesto etme yöntemleri de mevcut. Biraz zekamızı kullanıp, onlara hata yaptığını anlatabilecek bir takım tezahüratlar bulup, bu ceza alma işinden de kurtulmamız gerektiğini söylemeliyim" dedi.

Otyakmaz, hakemlerle yeni yetkiler verilmesiyle ilgili şunları söyledi: "Bu sene hakemlerin maalesef çok formsuz olduklarını ve adaletli atamaların yapılmadığını söyleyebiliriz. MHK'da en büyük eleştirilerden bir tanesi de atamaların doğru yapılmadığı yönündeydi. Ki bu toplantıdan sonrada bugün federasyon bir takım kararlar aldı. Gerçi federasyon hakemlerin yetkilerini arttırarak bu krizin içinden çıkmayı hedeflemiş olmalı ki artık soyunma odasında, koridorda ve yeşil zeminde yapılan eylemlerden çok ciddi cezalar çıkacağı yönünde bir açıklama yaptı. Ancak bu eylemin içinin dolması lazım. Bu eylem nedir? Orada bulunuyor olmak mıdır, medenice bir iki söz söylemek midir? Bu suistimale çok müsait bir şey. Ve hakemler göstermiş oldukları performanslarla bu kadar yetkiyi hak etmiyorlar."


Otyakmaz, MHK Başkanı Zekeriya Alp ve bazı hakemlerin haftanın bir günü basın mensuplarının karşısına çıkarak haftanın hakem kararlarını değerlendirecek olmasıyla ilgili de, "Ben bunun olumlu olacağını düşünüyorum. Hakemlerin de konuşmaya hakları olmalı. Onlara da fırsat verilmeli diye düşünüyorum. Çok bariz hataları olan hakemlerin ne diyeceğini ben de çok merak ediyorum. En fazla 'görmedim' diyebilir. Ki çok sık kullanacakları bir cümle olacaktır mutlaka" dedi.

#TFF
#MHK
#SİVASSPOR
#HAKEMLER
#MECNUN OTYAKMAZ
9 yıl önce