|

Halil Mutlu'dan federasyona sert eleştiri

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli halterci Halil Mutlu, 'Halter’de, bir şeyler değil, çok şeyler doğru gitmiyor' dedi.

Yeni Şafak
10:53 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 09:55 - 28/11/2014 Cuma
IHA

Malatya’ya söyleşi için gelen ve Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli halterci Halil Mutlu, Türkiye’de son yıllarda halter sporunda uluslar arası başarının beklenen kadar elde edilememesiyle ilgili soruya karşılık, “Bir Halterci olarak üzülüyorum. Bizim olduğumuz yerde başarısızlık yoktu. Üzülüyoruz. Ancak bu böyle devam edecek diye bir şey yoktur. İnşallah düzelecek. İnşallah yatırım ve tesisleşmeler daha iyi olur. Cumhuriyet tarihimizden bu yana maddi imkanlarımız daha iyi ancak kaynaklarımızı ve gençlerimizi doğru kullanmazsak, başarısızlık elbetteki olur” ifadelerini kullandı.


Federasyon’da paranın doğru kullanılmadığını savunan Halil Mutlu, "Federasyonlar daha çok organizasyonlarla ilgileniyor. Parayı doğru kullanamazsan ve gidişata çeki düzen verilmezse, her zaman başarısızlıkla ilgili sorularla muhatap oluruz. Halter’de; bir şeyler değil, çok şeyler doğru gitmiyor. Kaynak ve gençlerimizi doğru kullanamıyoruz. Çocuklarımızı spora götürdüğümüz zaman, onları sporcu olacak mı diye götürmüyoruz. Onları şampiyon olacak mı diye götürüyoruz. Bu da yanlışlardan bir tanesi. Bir sporcuyu şampiyon olarak yetiştirmeniz için önce bir insan gerektirir. Böyle olunca da, sporcular sistemin yetiştirdiği değil de, tesadüf yetişen sporcular oluyor. Tesadüfen başarı elde edilmesi de pek kalıcı olmuyor. Üzülüyoruz” şeklinde konuştu. 

#halil mutlu
#halter
#federasyon
9 yıl önce