|

Halil'den Altıntop

Avni Aker'deki Süper Final gecesine Beşiktaş iyi başladı ama sonunu getiremedi. Kartal'ın Fernandes'le bir şutu direkten döndü, ikinci yarıda sahada Karadeniz Fırtınası esti. Olcan direği yokladı Halil'in 69'daki golü Trabzon'a 5 hafta sonra 3 puanı getirdi, Kartal'ın kazanamama serisi 5 maça çıktı

Kamil Anahar
00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 01:52 - 22/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Halil'den Altıntop
Halil'den Altıntop

Spor Toto Süper Final 2. haftasının ilk maçında Trabzonspor, Beşiktaş'ı kendi sahasında 1-0 yendi. 1.dakikada ceza alanında kaleyi sol çarprazdan yoklayan Adrian'ın şutunu Rüştü 2 hamlede kontrol etti. 9'da Quaresma çalımlarla ceza alanının sağ çarprazına kadar gelerek şutunu çekti. Top yan ağlarda kaldı. 24'te soldan Olcan'ın ortasında Halil yüksekten gelen topa yetişemeyince Trabzonspor önemli bir pozisyondan oldu. 44'te soldan Simao'nun ortasında Mustafa Yumlu topu son anda kornere çeldi. Fernandes'in köşe vuruşunda defansı aşan topa Ernst ve İbrahim dokunamayınca auta gitti.

HALİL ATTI ÇIKTI

55'te soldan Simao'nun ortasında ceza alanında yatarak bir vuruş yapan Fernandes'in şutu yan direkten dışarı gitti. 62'de Colman'n ara pasında Volkan ceza alanı ön çizgisinde Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Vuruşu yan ağlarda kaldı. 69. dakikada Zokora orta sahadan defansın arkasına doğru bir pas gönderdi. Topla buluşan Halil kaleci Rüştü'yü de çalımlayarak boş kaleye meşin yuvarlağı yuvarladı: 1-0. 70'te Colman'ın pasında sol çaprazda topla buluşan Olcan, kaleci Rüştü'nün önde olduğunu görünce yaptığı aşırtma vuruşta üst direğe çarpan top auta çıktı. Rakibini 1-0 yenen bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma yolunda avantajlı duruma geçti.


Adrian: Sıra Galatasaray'da

Burak Yılmaz'ın sakatlığının ardından ilk 11'de şans bulan Adrian, Ernst ile girdiği pozisyonda hakemin doğru karar verdiğini söyledi. Tecrübeli futbolcu, "Penaltı değildi, hakem pozisyonu çok iyi süzdü ve maçı da çok iyi yönetti. Çok önemli maçta 3 puan aldık. İyi bir maç oldu bizim adımıza. Artık G.Saray maçını bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.


Orman ilk kez deplasmanda

Beşiktaş başkanlığına 25 Mart'ta seçilen Fikret Orman ilk kez deplasmana gitti. Daha önce Karabükspor maçına gitmeyen Orman, geride kalan dönemde ayrıca takımın galibiyetini göremedi. Aynı şekilde teknik direktör Tayfur Havutçu da henüz galibiyetle tanışamadı.


Trabzonspor Avni Aker'de seriyi bozdu

Bordo-mavililer, şeytanın bacağını kırdı. Normal sezonda Beşiktaş'a sahasında 1-0, Galatasaray'a 3-0 mağlup olan, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak galibiyet elde edemeyen Trabzonspor, hem Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda ilk galibiyetini elde ederken hem de "3 büyükler" karşısında sahasında kazanamama serisini bozdu. Sivas maçının ardından 5 maç aradan sonra da galip gelmeyi başardı.






12 yıl önce
default-profile-img