|

'Halilhodciz de strese girdi'

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Mersin İdman Yurdu'nu 3-1 yenerek 6. haftada ilk galibiyetini elde eden Trabzonspor'da, kulüp genel sekreteri Köksal Güney, teknik direktörleri Vahid Halilhodzic'in kötü sonuçlara rağmen tartışılmasına izin vermediklerini ve yönetim olarak her zaman arkasında durduklarını söyledi.

Aa
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:50 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
'Halilhodciz de strese girdi'
'Halilhodciz de strese girdi'

Güney, ligin ilk 5 haftasında yaşadıkları sakatlıklar ve hakem hataları nedeniyle ummadıkları puan kayıpları yaşadıklarını belirtti. İyi bir takım ve teknik adama sahip olduklarını bildiklerini ifade eden Güney, "Futbolcuların özgüveni ve üzerilerindeki stresi atmaları için bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Bu galibiyeti de Mersin İdman Yurdu maçında elde ettik. Sahamızda Perşembe günü Lokeren, hafta sonundaki Gaziantepspor maçıyla da galibiyetlerimizi sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

Futbolcularda olduğu gibi teknik direktör Vahid Halilhodzic'in de üzerinde bir baskının bulunduğunu anlatan Güney, Halilhodzic'in disiplini seven ve kendini dünyada ispat etmiş bir futbol adamı olduğunu kaydetti.

Güney, istenen galibiyetler gelmeyince hocanın da tartışılmaya başlandığını anlatarak, şöyle konuştu: "Biz hocamızın tartışılmasına izin vermedik. Hep yönetim olarak arkasında durduk. Hem futbolcularımıza hem teknik heyetimize her zaman güvendiğimizi söyledik. Umuyoruz ki bu galibiyet, hocanın üzerinde var olan baskıyı da kaldırmıştır. Bütün ekip ileriki haftalara daha rahat, daha özgüvenli hazırlanacak. Bizim takımımız Türkiye Liglerindeki en iyi ve en çok alternatifli kadrolardan biri."

'Hocamız da strese girdi'

Halilhodzic'in hırslı ve kaybetmeyi sevmeyen bir teknik adam olduğuna dikkati çeken Güney, şöyle devam etti: "Tabi ki hocanın sahaya girme teşebbüsünü biz tasvip etmiyoruz. Normalde hocamız futbol hayatında saha dışına gönderilme cezası çok az almıştır. Bu sezon büyük şansızlıklar yaşandı. Aleyhimize verilen kararlar ve gözünün önünde futbolcularına yapılan sakatlayıcı hareketleri hakemler görmeyince o da strese girdi. Bu maçta dahi fubolcularımıza 3 dirsek pozizyonu vardı hakem bunları görmüyor. Cardozo'ya yapılan hareketi, Serdar'ın ayak bileğinin kırılma tehlikesi, Mustafa'nın beyin travmasını görünce o da tepki veriyor ve böyle stresli günler yaşıyor."

Güney, birçok oyuncunun bu sezon sakatlık yaşadığını belirterek, birtakım şeyler düzeldiğinde hocanın da bu baskıdan kurtulup bu tür şeyleri yapmayacağını ifade etti.

'Onur'un yanında olacağız'

Güney, geçen hafta İstanbul'da sol dizinden ameliyat olan kaptanları Onur Recep Kıvrak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek, "Dünyanın en iyi doktorlarından birini ameliyat için getirdik. Kaptanımız ve bütün futbolcularımız için buna yapmaya hazırız" dedi.

Onur'un şansız bir sakatlık yaşadığını belirten Güney, "Onun için bizim kaptanımız, Onur'umuz dedik her zaman. Dünyanın sayılı kalecileri arasında ama bu sezon maalesef ondan yararlanmayacağız. Bu bizi üzüyor. Ondan ayrı kalmak da üzüyor. Sakatlığına ne kadar üzüldüysek ondan ayrı kalmak, ligi ondan ayrı geçirmek de bizi üzecek" diye konuştu.

Güney, Onur'un daha güçlü şekilde sahalara döneceğini vurgulayarak, "Her zaman maddi manevi kaptanımızın yanında olacağız. Kaptanımıza gerekeni yapacağız. Bütün oyuncuları Allah sakatlıklardan korusun" ifadesini kullandı.

10 yıl önce