|

Halilhodzic'e göre en büyük sorun hücum

Kağıt üzerinde planladıklarını hücum anlamında sahada yerine getiremediklerini kaydeden Boşnak teknik adam, bunun için biraz daha sabıra ihtiyaç olduğunu belirtti. Halilhodzic, Legia Varşova'nın oturmuş kadroyla mücadele edecek olmasını dezavantaj olarak gösterdi.

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 2/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 01:13 - 2/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Halilhodzic'e göre en büyük sorun hücum
Halilhodzic'e göre en büyük sorun hücum

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Legia Varşova maçı öncesinde dün basın toplantısı düzenledi. Takımın istatistiklerini gözden geçirdiğini belirten Boşnak teknik adam, "Ligde 4 maçın sonunda en kötü istatistikler bizde. Defansif olarak takım çok iyi bir oturuş sergiledi. Şu anda Trabzonspor'un sorunu ileri oynamak. Kağıt üzerinde hücum oynuyoruz. Ama bunu sahaya yeterince yansıtamıyoruz" dedi. En büyük sorunlarının hücuma hakim olamamak olduğunu belirten Halilhodzic, şu ifadeleri kullandı: "Futbolda en zor olan golü atmak. Ve hücuma oynamak. O yüzden buna çok çalışmalıyız. Eski bir forvet olarak, benim de hücuma hassasiyetim var. Biraz daha sabıra ihtiyaç var."

"Futbol karmaşık bir oyun. Ancak beni üzen konu, 4 haftanın peşinden ligde teknik paslarda en berbat, en kötü pas yapan takım Trabzonspor. Ama ondan sonra şunu da hesaba katmak lazım. 10-15 gün içinde çok oyuncu transfer ettik. Bazı oyuncular erken uyum sağlıyor bazıları daha geç. Tekrar söylüyorum ilk 6 ay bizim için zor olacak. Ben galibiyetlere alışkın hocayım. 4 maçtır ligde maç kazanamadık."

"Taraftarlar sabırsız. Ben gelmeden önce "Vahid hoca gelecek Trabzonspor'u şampiyon yapacak" diye bir izlenim oluşturulmuş. Ben burada biraz anlayış istiyorum. Biz bu takımı 2 haftada oluşturduk. Hatalı transfer olmuş olabilir, bilemiyorum. Yakın zamanda çok iyi olacak. Ama size net cevap veremem."

"Avrupa kupalarında süper bir yol çizdik. Grubun muhtemelen en iyi takımına karşı oynayacağız. Legia geçen yılla aynı kadroya sahip. Bizde durum farklı. Maç bir süre yine zor olacak bizim için."

Drogba'yı değiştiren Constant'ı keser

Halilhodzic, basın toplantısına birlikte katıldığı Kevin Constant ile arasında olan iddialara da değindi: "Ben Drogba'yı bir keresinde oynatmamıştım. Drogba'yı değiştiren Constant'ı niye değiştirmesin? Bir problem olduğu doğru değil."

"Ne olursa olsun hiçbir şeyi gizlemeyeceğim. Constant'a tokat attığım yazılmış. Eleştirileri kabul edebilirim ama yalanı asla. Özel sohbetleri dışarı çıkaran insanlardan hoşlanmam."

9 yıl önce