|

Hamburg: 1 Galatasaray: 1

Hamburg ile Galatasaray arasında oynanan UEFA Kupası 4. tur ilk karşılaşması 1-1 eşitlikle sona erdi

HAMBURG (A.A)
00:00 - 12/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 19:03 - 12/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Hamburg: 1 Galatasaray: 1
Hamburg: 1 Galatasaray: 1
MAÇTAN DAKİKALAR

25. dakikada Sabri'nin aşırtma pasında ceza sahasına hareketlenen Lincoln'dan önce kaleci Rost tehlikeyi uzaklaştırdı.


28. dakikada Trochowski'nin ceza sahasının dışından sert şutunda kaleci De Sanctis topu zorlukla kornere çeldi.


31. dakikada Guerrero'nun uzaktan şutunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.


32. dakikada Arda'nın soldan pasında rakip oyuncudan seken topu önünde bulan Ayhan'ın ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak filelere gitti: 1-0


36. dakikada, ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Petric'in vuruşunda kaleci De Sanctis açıyı kapatarak mutlak bir tehlikeyi önledi.


45. dakikada Guerrero'nun ceza yayı üzerinden şutunda savunmaya çarpan top kornere çıktı. Korner atışından gelen ortada aynı futbolcunun yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti ve ilk yarı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.


49. dakikada Guerrero'nun sol kanattan ceza sahasına ortasında Petric ile Emre Aşık'ın mücadelesinde seken topu sol çaprazda önünde bulan Jansen, gelişine sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skorda dengeyi sağladı. 1-1


51. dakikada Lincoln'ün nefis pasında ceza sahasında kaleci Rost ile karşı karşıya kalan Nonda, aşırtma bir vuruş yapmak istedi. Meşin yuvarlak farklı bir şekilde üstten auta çıktı.


53. dakikada hızlı gelişen Hamburg atağında defansın arkasına hareketlenen Petriç, Emre Aşık'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Kassai, pozisyonda faul kararı verdi ve Emre Aşık'a kırmızı kart gösterdi.


56. dakikada ceza sahasında topla buluşan Jansen'in pasında topu kontrol eden Petric'in vuruşunda top defansa çarparak kornere çıktı.


58. dakikada Guerrero'nun sol kanattan ceza sahasına ortasında iyi yükselen Petric'in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.


61. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Trochowski'nin ceza sahasına ortasında Guerrero'nun kafa vuruşunda top kalecide kaldı.


67. dakikada sol kanatta kazanılan serbest vuruşu kullanan Trochowski'nin doğrudan kaleye gönderdiği topu kaleci De Sanctis son anda çeldi. Kaleciden dönen topu önünde bulan Benjamin'in sert şutunda çizgi üzerinde Mehmet Güven'in kafasıyla karşıladığı top direğe çarptıktan sonra oyun alanına döndü. Defans tehlikeyi uzaklaştırdı.


84. dakikada Ayhan'dan kaptığı topla ceza sahasına giren Olic'in vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.


86. dakikada Boateng'in uzak mesafeden sert şutunda kaleci De Sanctis topu kontrol etti.


88. dakikada Mathijsen'in ceza sahasına ortasında Petric'in kafayla çıkardığı topu Trochowski, uygun pozisyonda üstten auta gönderdi.


90. dakikada ceza sahasında topla buluşan Petric, topa vuramadı. Boşta kalan topu Olic, müsait pozisyonda boş kale yerine yandan auta gönderdi.


90+3'de topla ceza sahasına giren Olic'in sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.


Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat:
HSV Nordbank Arena

Hakemler:
Viktor Kassai, Gabor Eros, Tibor Vamos (Macaristan)

Hamburg:
Rost, Boateng, Silva, Mathijsen, Jansen, Guerrero, Jarolim, Trochowski, Benjamin, Aogo, Petric,

Galatasaray:
De Sanctis, Sabri, Emre Aşık, Hakan Balta, Volkan, Arda, Barış, Ayhan, Lincoln, Kewell, Nonda

Kırmızı kart:
Emre Aşık (dk. 53) (Galatasaray)

Goller:
Ayhan (dk. 32) (Galatasaray), Jansen (dk. 49) (Hamburg)

Sarı kartlar:
Guerrero, Aogo, Jarolim, Boateng (Hamburg), Barış, Volkan Yaman, Arda (Galatasaray)


MAÇTAN NOTLAR...

Galatasaray, UEFA Kupası 4. tur ilk maçında Almanya'nın Hamburg takımı karşısına kadro sıkıntısı yaşayarak, çıktı.

Özellikle savunmanın ortasında sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılı ekipte, sakat olan Servet ve Emre Güngör oynayamazken, Meira da Rusya'nın Zenit takımına transfer olunca elde kalan tek stoper Emre Aşık'ın yerinde sol bek Hakan Balta forma giydi. Mehmet Topal, Linderoth ve Serkan Çalık da sakatlıkları nedeniyle maçta oynayamadı. Milan Baros da cezası nedeniyle forma giyemedi. Karşılaşmaya Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinden Hamburg'a gelenlerin yanı sıra kentte yaşayan Türk taraftarlar ilgi gösterdi. Galatasaray'ın özellike Almanya'da oynadığı Avrupa kupası maçlarında genellikle statta çoğunluğu sağlayan sarı-kırmızılı taraftarlar, geleneği bozmadı.

Hamburg taraftarların internetten ve karaborsadan sattıkları biletleri fahiş fiyatlarla satın alan taraftar, stadın 3'te birini doldurdu. Maçtan saatler öncesinde stada gelen taraftarlar coşkulu şekilde takımlarını destekledi.

Maçtan önce taraftarlara, "Lütfen sırtınızı sahaya dönük olarak durmayın, kendi sağlığınızı tehlikeye atmayın" uyarısında bulunuldu.


HAMBURG, İSTANBUL OLDU

Maçtan önce Galatasaraylı taraftarlar Hamburg'u adeta küçük İstanbul haline getirdi.

Şehir merkezinde her yerde araçlarla tur atan ve gruplar halinde yürüyerek tezahüratlar yapan taraftarlar, karşılaşmanın heyecanını coşkuyla yaşadı. Şehirde çok sayıda dükkana Galatasaray bayrakları asıldı.


"ÇILDIRMAYA HAZIR MISINIZ?"

Maçtan önce statta Türkçe olarak "Çıldırmaya hazır mısınız?" anonsları yapıldı.

Stadda bazı türk taraftarlarla röportajlar da gerçekleştirildi.


BAŞKAN POLAT'A BÜYÜK İLGİ

Maça özel araçlarla gelen Galatasaray Başkanı Adnan Polat'a taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

"En büyük başkan bizim başkan" tezahüratlarıyla stada giren Polat, taraftarları el sallayarak selamladı. Taraftarlar Adnan Polat ile resim çektirebilmek için sıraya girdi.


TÜRK ASILLI ALMAN MİLLETVEKİLLERİ TRİBÜNDE

Karşılaşmayı Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Acet, Hamburg Başkonsolosu Mehmet Dönmez ve Türk kökenli Alman parlementerler de protokol tribününden izledi.


OLİC YEDEK

Hamburg Teknik Direktörü Martin Jol, önemli oyuncularından Ivica Olic'i yedek bıraktı.

Jol, Türk oyuncu Tunay Torun'a da yedek kadroda yer verdi.


SAYGI DURUŞU YAPILDI

Maçtan önce, dün Stuttgart yakınlarındaki bir yerdeki okulda gerçekleşen katliamda ölen 16 öğrenci için saygı duruşunda bulunuldu.


15 yıl önce