|

Hamza gözünü kararttı

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe derbisinde beraberlik için değil, kazanmak için oynayacak. Günlerdir ezeli rakibini adeta A’dan Z’ye ezberleyen Hamzaoğlu'nun şifresi: Atak ama risksiz oyun...

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:21 - 6/03/2015 Cuma
Yeni Şafak
Ezeli rakibi Fenerbahçe’nin 4 puan önünde Kadıköy’de derbiye çıkacak Galatasaray’da tüm takım bu zorlu mücadeleye kilitlenirken, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu da sarı-lacivertli kulübü A’dan Z’ye ezberlemeye devam ediyor. Derbiye 24 saat kala Fenerbahçe mücadelesine daha da konsantre olan genç teknik adam, rakibin zayıf yönlerini keşfetmeye çalışıyor. Sezon başından beri Fenerbahçe’nin tüm maçlarını izleyen Galatasaray çalıştırıcısı, adeta Florya’ya kapandı. Fenerbahçe’yi analiz için görevlendirdiği yardımcılarının raporlarını da inceleyen Hamzaoğlu, aradaki 4 puana farka rağmen Kadıköy’de beraberlikle yetinmeyi düşünmüyor. 

SAKİN VE PANİKSİZ OYNAYIN

Galatasaray’ın başındayken ilk kez bir Fenerbahçe maçında takımını yönetecek Hamzaoğlu, futbolcularına kazanmak için oynamayı aşılıyor. Rakip oyuncular konusunda futbolcularına uyarılarda bulunan G.Saray Teknik Direktörü en çok da Kadıköy’deki baskıya işaret ediyor. Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki taraftar baskısı nedeniyle Fenerbahçe’nin atak bir oyun tercih edeceğini düşünen Hamzaoğlu, sakin ve paniksiz bir futbolla rakibin işini kolaylaştırmamaları konusunda oyuncularını uyardı.  

RAKİBİN 2 KANADINA DİKKAT

Fenerbahçe’nin Caner Erkin ve Gökhan Gönül ile kanatları çok etkin kullandığı konusunda tereddüdü olmayan Galatasaray çalıştırıcısının en çok çekindiği nokta bu. Orta saha oyuncularından savunmaya yardım etmelerini isteyen Hamzaoğlu, topa daha çok hükmetmeleri gerektiğinin de altını çizdi. Topa daha çok hakim olduklarında oyunun kontrolünü elinde tutacaklarına inanan genç teknik adam, özellikle orta sahadaki oyunculardan Selçuk İnan ve Hamit Altıntop’tan risksiz bir oyun tercih etmelerini istedi. 

Gözler yine Sneijder'de

G.Saray’ın F.Bahçe derbisindeki en büyük kozu Sneijder olacak. Bu sezon sarı-kırmızılı formayla 31 resmi maça çıkan Sneijder, 9 kez skora katkı yaptı. Son iki lig derbisinde (1-0, 2-1) attığı 3 golle F.Bahçe’yi yıkan isim olan tecrübeli futbolcu, sarı-kırmızılı formayla Kadıköy’de ilk derbisine çıkacak. Sneijder, Kadıköy'deki son iki derbide sakatlığı nedeniyle forma giymedi. 


Taffarel Fark 7'ye çıkacak

G.Saray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel, derbi maçın şampiyonluk yolunda hedefe giden mücadeleden biri olduğunu söyledi. Eşiyle  birlikte GSTV'ye açıklamalarda bulunan Taffarel, "Galip geldiğimizde her şey bitmiş olmayacak. 4 puanla gidiyoruz, bu fark 7'ye çıkacak. Mutlaka rahatlarız ama son haftaya kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Bu sezon büyük bir hedef var o da 4. yıldız. Tüm camia bunu istiyor" dedi.


G.Saray'da prim dopingi

Fenerbahçe derbisine takımın moralli çıkmasına isteyen G.Saray yönetimi, elini cebine attı ve zorlu maç öncesinde önemli bir hamle yaptı. Duygun Yarsuvat başkanlığındaki sarı-kırmızılı yönetim, derbi öncesinde futbolcuların moralini yükseltmek için dün sabah hesaplarına 600 bin Dolar ödeme yatırdı. Yönetim, ayrıca derbi maçtan galibiyetle ayrılmaları halinde toplam 1 milyon TL prim dağıtılacağını takıma iletti.

#Fenerbahçe
#Galatasaray
#Hamza Hamzaoğlu
9 yıl önce