|

Hamza Yerlikaya küplere bindi: Acımayacağız...

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Serbest Güreş Milli Takımı sporcusu Şamil Erdoğan'ın A numunesinin ardından B numunesinin de dopingli çıkmasıyla ilgili olarak, "En ağır şekilde cezayı vereceğiz, hiç bir şekilde kurtuluş şansı yok, cezanın en ağırını vereceğiz, yolumuza devam edeceğiz ve bu yola başvuran arkadaşlarımızı kendi içimizden temizleyeceğiz" dedi.

Aa
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:07 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Hamza Yerlikaya küplere bindi: Acımayacağız...
Hamza Yerlikaya küplere bindi: Acımayacağız...

Güreş Federasyonu tarafından kurulan Serbest ve Grekoromen Stil Süper 1. Lig'in final müsabakaları Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonu'nda başladı.

Yerlikaya, spor salonunda bir gazetecinin 'Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 97 kiloda bronz madalya kazanan Serbest Güreş Milli Takımı sporcusu Şamil Erdoğan'ın A numunesinin ardından B numunesinin dopingli çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? sorunu, şöyle cevapladı:

"A numunesinden sonra B numunesine de itiraz ettik. Dün Şamil Erdoğan'ın numune sonucu geldi, o da pozitif çıktı. Biz sadece uluslararası alanda değil ulusalda da mücadele eden bütün sporcularımızı bu konuda kontrol altına alıp detaylı şekilde inceleme yapıyoruz. Malumunuz geçen seneye oranla bu sene doping oranlarımız yüzde 95 düştü. Geçen sene de bu tür ortamları yaşamıştık. Federasyon olarak bu doping konusunda ısrarlı bir şekilde, kararlı bir şekilde yola devam ediyoruz. Böyle olmasını istemezdik. Ama bazı nedenleri de var. Biz arkadaşımızı iyi niyetli bir şekilde ülkemizde mücadele ortamına kattık. Ama iyi niyetimiz kötü kullanıldı. Bizim disiplinimize, kararlılığımıza, duruşumuza ayak uyduramadı. En ağır şekilde cezayı vereceğiz, hiç bir şekilde kurtuluş şansı yok, cezanın en ağırını vereceğiz, yolumuza devam edeceğiz ve bu yola başvuran arkadaşlarımızı kendi içimizden temizleyeceğiz. Affetmeyeceğiz, acımayacağız. Biz kendi içimizde temizlik yapıyoruz. Hem de arkadaş kendi kredisini kötü kullandı."

'Şamil Erdoğan güreşten men edilecek mi' şeklindeki soruyu Yerlikaya, "Nasıl bir sonuç çıkacağını şu anda söylemem doğru değil. WADA'nın belirlemiş olduğu kurallar açık. Hangi şartlarda ne çıkarsa cezaları, yaptırımı belirlemiş. Disiplin kurulu toplanacak, ben bizzat eşlik edeceğim. Ceza neyse en ağırlaştırılmışı da neyse bu konuda asla tavizimiz yok. Taviz göstermemiz mümkün değil. Biz şartların en güzelini verdik olimpiyatlarda altın madalya ortamını açtık. Elinin tersiyle kimsenin itmeye hakkı yok. Kimse de bu imajı zedeleme hakkına sahip değil" şeklinde cevapladı.

9 yıl önce