|

Hamzaoğlu Galatasaray'ı yakından tanıyor

Galatasaray’da Cesare Prandelli ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör olarak takımın başına sarı-kırmızılı kulübün içinden yetişen Hamza Hamzaoğlu'nun gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yeni Şafak
16:16 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 14:21 - 28/11/2014 Cuma
IHA
Galatasaray’da ligin başından beri oynanan kötü futbolun faturası teknik direktör Cesare Prandelli’ye kesildi. Bu ayrılışın ardından teknik direktör arayışlarını sürdüren sarı-kırmızılı yönetim, Florya’yı iyi tanıyan, Galatasaray forması giymiş Hamza Hamzaoğlu ile prensipte anlaşma sağladı. Pazartesi günü resmi sözleşmeye imza atması beklenen tecrübeli teknik adam, 23 Temmuz 2013'ten itibaren Fatih Terim'in milli takımdaki yardımcılığını yapmaya başlamıştı.


HAMZAOĞLU’NUN FUTBOL HAYATI


Şu anda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in yardımcılığını yapan Hamza Hamzaoğlu, 15 Ocak 1970’te Yunanistan’ın Gümülcine şehrinde doğdu. Futbol yaşantısına İzmir’de başlayan Hamza Hamzaoğlu, İzmirspor’da bir dönem forma giydi. Ardından 1991 yılında Galatasaray’a transfer olan Hamzaoğlu, 1993-1994 sezonunda şampiyon olan sarı-kırmızılı takımın önemli isimleri arasında boy gösterdi. Florya’da futbolculuk hayatında birçok başarıya koşan tecrübeli teknik direktör, 1996 yılından Galatasaray ile yollarını ayırdı ve ardından İstanbulspor ile anlaştı. Burada 4 yıl forma giyen Hamza Hamzaoğlu, ardından dönemin önemli ve flaş transfer yapan takımlarından Siirt Jetpaspor’a transfer oldu. Siirt’te 2 yıl top koşturduktan sonra Konyaspor’a transfer olan Hamzaoğlu, takımının 1. Lig’e çıktığı sezonda yeşil-beyazlı formayı terletti. Şu anda A Milli Takım’da yardımcı antrenörlük yapan Hamza Hamzaoğlu, futbolculuk kariyerini ise Beylerbeyi’nde sonlandırdı. Hamzaoğlu, U21’de 4 kez, 5 kez Türkiye Olimpik, 1 kez ise de A Milli Takım'ın formasını giyerek, toplamda 10 kez milli takımın değişik yaş kategorilerinde görev aldı.


TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in yardımcılığını yapan ve şu anda da Galatasaray ile anlaşan Hamza Hamzaoğlu, 2005-2006 sezonunda Konyaspor’da yardımcı antrenörlük yaparak, teknik adamlık kariyerine adım attı. Daha sonra Çaykur Rizespor’da 2 yıl yardımcı antrenörlük yapan Hamzaoğlu, Malatyaspor’da 2008-2009 yılında, 2009-2010 yılları arası ise Eyüpspor'da teknik direktörlük görevini yürüttü. 2010-2011 sezonu başında ise 1. Lig takımlarından Denizlispor'la 2+1 yıllık sözleşme imzalayan başarılı teknik adam, Denizlispor ile sezon ilk devresini lider bitirmesine rağmen sezonun ikinci devresinde üst üste aldığı kötü sonuçlar üzerine çok eleştirilmeye başlandı ve son olarak 29 Ocak 2011 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a kendi sahasında 1-0 yenilince, istifa ettiğini açıkladı. Hamza Hamzaoğlu teknik direktörlük kariyerine, Mart 2011 tarihinde Akhisar Belediyespor ile anlaşarak devam etti. Burada 2011-2012 sezonunda 1. Lig'i şampiyon tamamlayan takım, tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselmişti.
#Prandelli
#galatasaray
#hamza hamzaoğlu
#Siirt Jetpaspor
#Fatih Terim
9 yıl önce