|

Hamza'ya büyük jest

G.Saray yönetimi, sezon sonunda takımı şampiyon yapması halinde genç teknik adama büyük bir jest yapacak. Hamzaoğlu’na F.Bahçe derbisi kazanılırsa ayrıca Alanya’da bir villa alınacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 23:26 - 5/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in yardımcılığını bırakarak zor günde Galatasaray’ın başına 500 bin Euro gibi bir paraya geçen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’na şampiyon olunması halinde yönetim tarafından çok büyük bir jest yapılacak. Fenerbahçe ile şampiyonluğu yakından ilgilendiren maça çıkmaya hazırlanan genç teknik adama, derbinin kazanılması halinde tatillerini geçirdiği Alanya’dan bir villa alınarak hediye edilecek. Hakkında söylenen "çırak" lakabını hafızalardan silen kulübün 59 yıllık tarihinde en iyi çıkış yapan Hamza Hamzaoğlu’nun mütevazi davranışları camiada olumlu karşılandı. Galatasaray Başkan Yardımcısı Abrurrahim Albayrak, “Hocamız zor günümüzde bizi yalnız bırakmadı. Takımımız iyi bir çıkış yakaladı. Derbi öncesi her şey yolunda. İyi ki Hamza’yı getirmişiz. Bizden 500 bin Euro alıyor, ama bize tam tamına 11 milyon para kazandırdı” ifadelerini kullandı. Aralık 2014'te imza attıktan sonra sadece Galatasaray'da değil, Türkiye liginde de dengeleri değiştiren Hamzaoğlu, Galatasaray’ın efsane hocaları arasındaki yerini şimdiden aldı.


Yönetimden rötarlı toplantı

Başkan Duygun Yarsuvat'ın rahatsızlığı sebebiyle ertelenen G.Saray yönetim kurulu toplantısı  dün yapıldı. Gündemin ilk maddesi ise bütçeydi. 28 Mart'ta yapılacak mali kongre öncesi üyelere gönderilecek rakamlarda bütçe denkleştirildiği öğrenilirken, yönetim ek borçlanma istememe kararı da aldı. Toplantıda kongrede oylanacak maddeler de belirlendi. Diğer yandan yıllık üye aidatlarını 200 liradan 300 liraya, ilk giriş aidatını da 10 bin liradan 20 bin liraya çıkarılması için genel kurulda oylama yapılması kararı alındı. Toplantıda yapılan başvuru üzerine sanatçı Nihat Doğan da disiplin kuruluna gönderildi.


Kadıköy'de kazanacağız

Galatasaraylı Olcan Adın ve  Umut Bulut, Kadıköy’de oynayacakları Fenerbahçe derbisi öncesi iddialı açıklamalarda bulundu. Olcan yakaladıkları galibiyet serisinin kendilerine güven aşıladığını ve Kadıköy'e büyük bir özgüvenle gideceklerini belirterek, “Antrenmanlar çok iyi geçiyor. Maça tam anlamıyla hazırız. Son haftalarda oynamaya başladım. Oynadıkça açılacağımı biliyordum. Bütün arkadaşlarım rahat, ben de rahatım. Kadıköy’e gidip kazanacağımızı biliyoruz. Maçı sabırsızlıkla bekliyorum” diye konuştu. Umut Bulut ise zor bir mücadelenin kendilerini beklediğinin altını çizerek, “Telafisi olmayan bir maç değil ama Kadıköy'e avantajlı gidiyoruz ve bunu iyi değerlendirmek istiyoruz" dedi. Golcü oyuncu, taraftarlara verdiği mesajda ise "Taraftar için en büyük mesajımız vereceğimiz güzel sonuç ve galibiyet olacaktır. Kadıköy'den puanla dönersek taraftarlarımızı mutlu edeceğimizi düşünüyorum" açıklaması yaptı. 


Burak kral olmak istiyor

Ligde F.Bahçe ile deplasmanda karşı karşıya gelecek G.Saray'da derbinin kozu Burak Yılmaz olacak. Kendisini derbiye hazırlayan golcü oyuncu sezon sonunda “Gol Kralı” ünvanını geri almak istiyor. Sağlık heyetinin hazırladığı özel tedavi programını uygulayan Burak, tedavi sonrası da sarı-kırmızılı ekibin doktorları tarafından yakından takip ediliyor. Derbiye kadar kötü bir sürpriz yaşamak istemeyen teknik heyet de hazırlanan raporları inceliyor. Burak, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde derbiye kadar yapılacak olan taktik antrenmanlarda da takımdaki yerini alacak. Bu sezon gösterdiği performans ile gol krallığının en güçlü adaylarından biri olan Burak, ligde 19 maçta forma giyip 13 gol, 4 asist ile oynadı. Başarılı futbolcu Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1 gol kaydetti.


Mayıs’ta yokum

Galatasaray’ın Başkanı Duygun Yarsuvat’ı ikna etmek için kolları sıvayan bir grup yönetici olumsuz yanıt aldı. Sağlık durumunun da buna izin vermediğini söyleyen Başkan Yarsuvat, Mayıs ayında yapılacak kongreye kadar yönetim içinden kimsenin aday olarak ön plana çıkmamasını söyledi. Futbol takımının şampiyonluğa yürüdüğünü ifade eden Galatasaray Başkanı, “Takımın havasını bozmayalım. Mali kongreyi bekleyin. Geleneklerimiz böyle” diyerek yeniden aday olması için yapılan baskıları geri çevirdi.


Seçimlere mola

Yaklaşan derbiyi çok önemseyen .Saray, 17 yıl sonra Fenerbahçe’yi evinde yenmek istiyor. 28 Mart’taki mali kongre ve mayıs ayında yapılacak olan seçimli kongre için hiçbir aday ön plana çıkmazken, Adnan Öztürk, Turgay Kıran’ın yanı sıra Muharrem Yılmaz’ın da adı kulislerde dolaşmaya başladı. Geçtiğimiz hafta TFF’ye yaptığı başvuru nedeniyle hayli başı ağrıyan ve daha önce aday olmayı planlayan Hamdi Yasaman’ın da adaylıktan vazgeçtiği öğrenildi. Ali Dürüst’ün ise hala düşünme aşamasında olduğu bildirilirken, Ünal Aysal ise mali kongredeki duruma göre hareket edeceği gelen haberler arasında. Dursun Özbek’in de devam eden birçok projesi olduğu için aday olacağına kesin gözle bakılıyor. Başkan Duygun Yarsuvat ise tüm adaylardan derbi bitimine kadar kulis yapmamalarını rica etti.


PFDK'dan 100 bin TL!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), G.Saray'a 100 bin TL para cezası verdi. PFDK, ligin 22. haftasında Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan Kayseri Erciyesspor maçında, taraftarının "çirkin ve kötü tezahürat" yapması nedeniyle 100 Bin TL cezanın verildiğini açıkladı. 


'Sakin ve rahat oynayacağız'

Galatasaray’ın genç yıldızı Bruma, Kadıköy’de oynayacakları Fenerbahçe maçı hakkında açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe maçının normal maçlardan bir farkı bulunmadığını belirten Portekizli oyuncu, “Derbiyi fazla abartmaya gerek yok. Herhangi bir lig maçı oynayacağız. Takım olarak havamız çok iyi. Büyük bir hedefimiz var. Başarmak için galip gelmemiz gerekiyor. Gayet sakin ve rahatız" dedi.

#Fatih Terim
#Galatasaray
#Hamza Hamzaoğlu
9 yıl önce