|

Hayda bre Bahçeli!

Er meydanlarının tanınan başpehlivanlarından Savaş Yıldırım, Ankara 1. Bölge'de Milliyetçi Hareket Partisi'nden milletvekili aday adayı oldu. Ünlü sporcu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de desteğini aldı.

Yeni Şafak ve
17:28 - 31/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Aslen Erzurumlu olan, spor yaşantısınıysa Ankara'da sürdüren Savaş Yıldırım er meydanından siyaset meydanına geçmeye karar verdi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ankara 1. Bölge'den milletvekili aday adayı oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret eden Yıldırım burada Bahçeli ile objektiflerin önünde 'kol bağladı'.



Kurtdereli Mehmet'i canlandırıyor

Yıldırım siyasetin yanında şu sıralar film çalışmalarına da devam etmekte. Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın hayatını anlatan filmde Kurtdereli'yi canlandıran Yıldırım bir yandan da sette kamera karşısında ter döküyor. Şov dünyasına yabancı olmayan Savaş Yıldırım bir dönem Amerikan güreşlerinin Türkiye versiyonu sayılabilecek 'Turkish Power Wrestling' organizasyonunda yer almıştı.



İşte siyaset meydanlarının başpehlivanları

Savaş Yıldırım siyasete atılan ilk pehlivan değil... 1971 yılında serbest güreşte Türkiye şampiyonu olan, aynı yıl Kırkpınar Güreşleri'nde büyük ortada dereceye giren milli sporcu Salih Aşçı, 1995 ve 2004 yerel seçimlerinde Amasya Çaydibi Belediye Başkanı seçildi. Kırkpınar başpehlivanlarından Kenan Şimşek, Ankara-Altındağ Belediyesi Belediye Meclisi'nde görev aldı. Aynı şekilde Antalyalı başpehlivanlardan Mehmet Ali Susuz da Antalya Kepez Belediye Meclisi'nde görev aldı. Hendekli Ahmet Kavakçı da Ak Parti'den Hendek Belediye Meclisi'ne seçildi.



Eski Avrupa Dünya ve Olimpiyat Ağır Sıklet Güreş Şampiyonu Mahmut Demir, 22 Temmuz 2007'deki genel seçimlerde Amasya'dan milletvekili aday adayı oldu. Balıkesirli başpehlivanlardan Fevzi Çakır da 2011'de Ak Parti'den milletvekili aday adaylığını koydu. Karamürselli başpehlivan Gökhan Arıcı 2014'te Ak Parti'den Yalova Kaytazdere Belediye Başkanlığı aday adayı oldu. Aynı seçimlerde Yaşar Kale Samsun-Asarcık, İsmail Varol Bursa-Mustafakemalpaşa'dan hizmete talip oldu. Yine eski başpehlivanlardan Eyüp Ünlü Zonguldak'ın Alaplı, Davut Arslan ise Kocaeli'nin Bahçecik belediyelerinin başkanlığına aday oldularsa da kazanamadılar.





#Kırkpınar
#Yağlı Güreş
#Savaş Yıldırım
#MHP
#Devlet Bahçeli
#Aday Adayı
#Başpehlivan
9 yıl önce