|

Haydi Aslan! Yaz bi destan

3 Nisan 2001'de yine bir Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Ali Sami Yen'de Real Madrid'i deviren Galatasaray, bugün İspanya'da İstanbul'daki rövanş öncesi avantajlı skor arayacak. Tarihi karşılaşmada nefesler tutulacak; Fatih Terim'in Aslanları, Jose Mourinho'nun yıldızlarına kafa tutacak

Alper Tunga Albayrak
00:00 - 3/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:50 - 3/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Haydi Aslan! Yaz bi destan
Haydi Aslan! Yaz bi destan

Tarihinde sayısız başarılar kazanan Galatasaray, bugün Real Madrid karşısında son yıllardaki en önemli karşılaşmalarından birine çıkıyor. Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan sonra Schalke'yi eleyip adını çeyrek finale yazdırmayı başaran Terim'in öğrencilerinin şimdiki hedefinde ise Mourinho'nun takımı Ronaldo'lu, Benzema'lı, Mesut'lu yıldızlar karması Real Madrid var. 2001 yılında yani tam 12 yıl öncesinde yine 3 Nisan tarihinde Cimbom, rövanşta turu geçen taraf olmasa da ilk maçta Ali Sami Yen'de yüzümüzü güldürmüştü. Şimdi de hedef İstanbul'daki rövanş öncesi avantajlı skoru elde etmek.

GÖZLER BURAK VE RONALDO'DA

Bugün Bernabeu'da sahada tam bir yıldızlar topluluğu olacak ama milyonlar daha çok bu iki isme odaklanancak. Cristiano Ronaldo ve Burak Yılmaz...

Şampiyonlar Ligi'nde gol krallığında 8 golle zirveyi paylaşan iki yıldız, kişisel olarak da krallık yarışı içerisinde olacak. Avrupa basınının manşetlerini süsleyen, günlerdir dünyanın 1 numarası olmak için Messi ile yarışan, kimilerine göre 1 numarası olan Cristiano Ronaldo ile kıyaslanan milli futbolcumuz, göğsümüzü bir kez daha kabartmak için ter dökecek.

İKİ KEZ BAŞARDIK

Real Madrid ile daha önce Avrupa kupalarında 3 maçta karşı karşıya gelen sarı-kırmızılılar, 2000 yılında Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid'i altın golle 2-1 mağlup etmiş; 2001'deki çeyrek final ilk maçında da İspanyol rakibini 2-0 geriden gelip 3-2 yenmişti. Rövanş maçında deplasmanda 3-0 kaybeden temsilcimiz yarı finalin kapısından dönmüştü.

Kozumuz kaybetmekten korkmadan oynamak
Terim, maça çıkarken hiçbir endişelerinin olmadığını belirterek, 'Real Madrid'e kaybedersek bu, kimse için sürpriz olmaz. Ama biz kazanırsak, tüm dünya için bir sürpriz olur' diye konuştu.

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, Real Madrid'e karşı iyi bir sonuç almak istediklerini söyledi. Bernabeu Stadı'nda basın toplantısında konuşan Terim, 'Real Madrid'e saygı duyuyoruz ama biz de buraya gelinceye kadar önemli işler yaptığımız inancındayız. Önümüzdeki 2 maçta takımım korkmadan mücadele edecektir. Sahaya çıkarken hiçbir endişemiz yok. Oynamaya çalışacağız ve iyi bir sonuç için her şeyi deneyeceğiz. Ümit ederim 2 güzel 90 dakika olur ve herkes zevk alır. Bu tip maçlar her sonuca açıktır. Biz Real Madrid'e kaybedersek bu, kimse için sürpriz olmaz. Ama biz kazanırsak, tüm dünya için bir sürpriz olur. Kozumuz kaybetmekten korkmamak olacak. En büyük tehlike kaybetme korkusudur. Bizde o yok' dedi. Real Madrid' Teknik Direktörü Jose Mourinho da yaptığı toplantıda G.Saray'ın zor bir rakip olduğunu belirterek, 'Maçın favorisi yok' dedi. Portekizli çalıştırıcı, 'G.Saray zor bir rakip, yabancı futbolcularının yanında iyi Türk futbolcuları da var. G.Saray, büyük bir teknik direktöre sahip. Terim, çok sevdiğim bir teknik adam. Fiorentina ve Milan'daki dönemlerinden bu yana onu izliyorum. Bu düzeydeki maçları ve defansta ne yapması gerektiğini bilen, burada oynamaktan korkmayan biri. Dünyanın en iyi takımlarında oynayan futbolculara sahip. Kazanmayı bilen, Real Madrid'e karşı kazanmanın ne olduğunu bilen biri. Drogba ve Sneijder de kariyerimde çok önemli futbolcular. Benim futbolcularım oldular ama onlar artık dostlarım. İki taraf da kazanmak istiyor. Son yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde başarısız sonuçlardan sonra son 2 yıl yarı finalde elendik. Şimdiki adımımız G.Saray'ı elemek ve yarı finale çıkmak' diye konuştu.

20 bin Türk...

Tarihi karşılaş-mayı yaklaşık 20 bin Türk taraftarın izlemesi bekleni-yor. İstanbuldan 10 bin olmak üzere, İspanya'da yaşayan gurbetçilerin yanı sıra birçok Avrupa ülkesinden sarı-kırmızılı taraftar, Madrid'e akın etmiş durumda. 10 bin kişilik yer ayrılma-sına rağmen tarftar-lar, 1000 Euro'ya varan ücretlerle satılmayan Madrid biletlerine akın ediyor.

Mourinho çeyrek finalde şanslı

Jose Mourinho, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde hiç kaybetmedi. Portekizli teknik adam, 2003-04'te Porto ile Lyon'u, 2004-05'te Chelsea ile B.Münih'i, 2006-07'de Valencia'yı eledi. 2009-10'da İnter ile CSKA Moskova, 2010-11'de yine Real ile Tottenham'ı geçti.

PSG-Barcelona yenişemedi: 2-2

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Barcelona deplasmanda Paris Saint Germain 2-2 berabere kaldı. Barcelona'nın gollerini 38. dakikada Messi ve 88'de penaltıdan Xavi'den atarken, PSG'nin golleri 80'de Ibrahimovic ve 90+4'te Matuidi'den geldi. Gecenin diğer maçında ise B.Münih evinde Juventus'u 2-0 yendi. Devler Ligi'nde bu gece Malaga-B.Dortmund maçı oynanacak.

Cimbom'da neşeli antrenman

Galatasaray, dün akşam Santiego Bernabeu Stadı'nda son çalışmasını yaparak maç saatini beklemeye başladı. Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk 15 dakikası medya mensuplarına açık tutulurken, futbolcuların neşeli olması dikkat çekti. Bu arada bir grup sarı-kırmızılı taraftar, stat dışından takıma tezahürat yaptı.

Aysal: Beklentimin ötesindeyiz

G.Saray Başkanı Ünal Aysal, saatler kalan Real Madrid maçını GS TV'ye değerlendirdi. Takımın bulunduğu durumdan dolayı duyduğu memnuniyeti 'Beklentilerimin ötesindeyiz' şeklinde ortaya koyan Aysal, Real Madrid maçı için 'İyi bir imtihan olacak. Kendimizi ne kadar zorlayabileceğimizi göreceğiz' derken skor tahmininde bulunmaktan kaçındı.

Sneijder: Kazanmak için geldik

G.Saray'ın Hollandalı yıldızı Sneijder, bugünkü maçı heyecanla beklediklerini söyledi. Bernabeu Stadı'nda açıklamalar yapan Sneijder, 'Şampiyonlar Ligi'nde futbol seviyesi oldukça yüksek. Buraya kazanmak için geldik ve bunun için oynayacağız. Real Madrid'e saygı duyuyoruz. Onlarla 2 önemli 90 dakika oynayacağız. G.Saray'da olmaktan çok mutluyum' dedi.


11 yıl önce