|

İkinci Korkmaz dönemi 11 maç sürdü

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'da, görevine son verilen teknik direktör Bülent Korkmaz'ın Kayseri temsilcisindeki ikinci macerası 11 maç sürdü.

Yeni Şafak
12:30 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 12:31 - 25/11/2014 Salı
AA
Derlenen bilgilere göre, "Büyük Kaptan" lakabıyla uzun yıllar Galatasaray'da forma giydikten sonra 2004-2005 sezonu sonunda futbolu bırakan Korkmaz, 2006-2007 sezonunda Kayseri Erciyesspor ile teknik direktörlüğe "merhaba" dedi.


2006-2007 sezonunda Alman Werner Lorant'ın yerine devre arasında göreve getirilen Bülent Korkmaz, Kayseri Erciyesspor'da ilk döneminde 17 lig ve 6 kupa maçında takımı başında sahaya çıktı.


11 puanla son sırada devraldığı Kayseri Erciyesspor'un kümede kalması için mücadele eden Korkmaz, takımın ligin sonuna kadar kümede kalma yarışı içerisinde olmasını sağladı, ancak mavi-siyahlı takımın bir alt lige düşmesine engel olamadı.


O sezon Türkiye Kupası'nda final oynama başarısı gösteren Korkmaz'lı Erciyesspor, Beşiktaş ile yapılan final maçının uzatma dakikalarında Bobo'nun attığı golle kupaya uzanamadı.


Bülent Korkmaz, Kayseri Erciyesspor'daki ilk döneminde Süper Lig'de 17 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 yenilgiyle 26 puan topladı.


Kayseri temsilcisindeki ilk teknik adamlık deneyiminin ardından daha sonra Gençlerbirliği, Bursaspor, Galatasaray, Kardemir Karabükspor, İstanbul Başakşehir (İstanbul Büyükşehir Belediyespor) takımlarını da çalıştıran Korkmaz'ın yolu, sezon başında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile yeniden kesişti.


Kayseri Erciyesspor'da iki kez görev yapan Korkmaz, Spor Toto Süper Lig'de 6 farklı takımı çalıştırdı.


İkinci Korkmaz döneminde maç başına 0,9 puan


Bülent Korkmaz, Kayseri Erciyesspor'daki ikinci döneminde takımının 10 maçta 0,9 puan kazanmasını sağladı.


Spor Toto Süper Lig'de bu sezon takımın başında 10 maça çıkan Korkmaz, 1 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti.


Korkmaz, bu sonuçla Kayseri ekibindeki ilk döneminde elde ettiği maç başına 1.53 puan ortalamasının da gerisinde kaldı.


Korkmaz'ın ekibi Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda sahasında Spor Toto 3. Lig ekibi Etimesgut Belediyespor'a yenilerek, kupaya veda etti.


Spor Toto Süper Lig'de Kayseri Erciyesspor, ligin ilk 10 haftasının sonunda 9 puanla 15. sırada kendisine yer buldu.


Son olarak ligin 10. haftasında deplasmanda Eskişehirspor'a 2-1 mağlup olan Erciyesspor'da yönetim başarısızlık gerekçesiyle Korkmaz'ın görevine son verdi.


Kayseri Erciyesspor'daki ikinci Korkmaz dönemi 11 maç sürdü.
#Futbol
#SÜPERLİG
#Kayseri Erciyesspor
#Werner Lorant
9 yıl önce