|

İlhan Söyler ebediyete uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi yazarı ve eski futbolcu İlhan Söyler son yolculuğuna uğurlandı.

Dha
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 15:19 - 23/09/2014 Salı
Yeni Şafak
İlhan Söyler ebediyete uğurlandı
İlhan Söyler ebediyete uğurlandı

Türk futboluna Gençlerbirliği, Fenerbahçe, PTT, Karagümrük, Adana Demirspor ve Vefa formaları ile hizmet ettikten sonra, Milliyet ve Hürriyet Gazetesi'nde uzun yıllar spor yazarlığı yapan İlhan Söyler, dün 66 yaşında hayata gözlerini yumdu. Son yolculuğu için Merkezefendi Camii'ne getirilen Söyler, öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze namazına, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, Galatasaray eski yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak ve spor dünyasından birçok ünlü isim katıldı.

Törende konuşan Galatasaraylı eski yönetici Abdurrahim Albayrak, yaptığı açıklamada: ''Rabbim yattığı yeri cennet eylesin. İlhan abiden çok şey öğrendik. O gazeteci değil bizim ağabeyimizdi. Bizim hakikaten 10 numaramızdı. Gelir birlikte Karadeniz yemekleri yerdik hoş sohbetleri vardı. Hiç aklıma gelmezdi kısa zamanda İlhan abinin başında Fatiha okuyacağımız. Allah yattığı yerleri nur etsin. Ailesine sabır diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Hürriyet Gazetesi'nden çalışma arkadaşı İsmail Er yaptığı açıklamasında Söyler'in Türk futbol tarihinin ve Türk medyasının önemli isimlerinden birisi olduğunu dile getirerek, "Geride adamlığını bıraktı. Adam gibi adamdı. Yazdığı her yazı ve sözleri Türk futbolu için, gelecek için önemli bir çıta teşkil ediyordu. Türk futbolunun başı sağ olsun" dedi.

10 yıl önce