|

İlk hedef kupa

Süper Lig'de zirve iddiasını zora sokan Trabzonspor'da gözler ikinci cepheye çevrildi. Teknik Direktör Şenol Güneş, futbolcularına camianın Türkiye Kupası hasretine bu sezon son vermeleri gerektiğini söyledi.

Kamil Anahar
00:00 - 3/01/2010 Pazar
Güncelleme: 23:23 - 2/01/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
İlk hedef kupa
İlk hedef kupa

Trabzonspor'da öncelikli hedef Türkiye Kupası olarak belirlendi. Ligde şampiyonluk yarışından az da olsa uzaklaşan bordo-mavili ekipte bütün hesaplar Türkiye Kupası'nın kazanılması üzerine yapılıyor. Teknik Direktör Şenol Güneş'in futbolcularıyla yaptığı görüşmede camianın kupa hasretine son vermeleri gerektiğini anlattığı ve Türkiye Kupası'nda her maça aynı ciddiyetle çıkmalarını söylediği belirtildi. Tecrübeli teknik adamın Antalya kampında yaptığı konuşmalarda oyuncularına ligde sezon sonuna kadar çok şeyin değişebileceğini vurguladığı ve "Bizi zorlu bir ikinci yarı bekliyor. Şampiyonluk şansımız halen devam ediyor. Yarışı son haftaya kadar kovalayacağız. Türkiye Kupası'nı da bu seazon almalıyız. Camiamız bizden bunu bekliyor" dediği ifade edildi. Bu arada Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalya'da devam eden UEFA Pro-Lisans Güncelleme Kursu'nda lisans alacak meslektaşlarıyla bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.


Tayfun Cora 4 ay yok

İkinci devre hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Trabzonspor'un dün yaptığı antrenmanda sakatlanan ve MR'ı çekilen Tayfun Cora'nın sol ön çapraz bağlarının koptuğu öğrenildi. Kulüp Doktoru Hakan Ayaz, Tayfun'un en az 4 ay sahalardan uzak kalacağını açıkladı. Tecrübeli oyuncu bugün İstanbul'a dönecek ve yarın bir kez daha kontrolden geçecek. Tayfun Cora'nın kontrollerden sonra en kısa sürede ameliyat olması bekleniyor.


Murat Tosun'a ekstra çalışma

Trabzonspor'un Sivasspor'dan transferi Sezer Badur'un takımla birlikte çalışmalara başlamasında bir engel olmadığı buna karşılık Ankaraspor'dan gelen ve takımı küme düşürüldüğü için 2 aydır kendi kendine çalışan Murat Tosun'un zamana ihtiyacı olduğu kaydedildi. Kulüp antrenörleri en kısa sürede idman eksiğini tamamlayabilmesi için Murat'a ekstra çalışma programı uyguluyorlar.


Karşıyaka ile kupa provası

Trabzonspor, Türkiye Kupası grup maçlarına hazırlık çerçevesinde yarın Bank Asya 1. Lig ekibi Karşıyaka ile özel bir maç yapacak. Antalya'da Gloria Otel'in sahasında oynanacak maç 17.30'da başlayacak. Bordo-mavililer Antalya kampını 6 Ocak'ta tamamladıktan sonra kupa maçlarının ardından 16-22 Ocak tarihlerindeki 2. etap kamp çalışması için yeniden Antalya'ya dönecek.


Çağlar'ı Trabzon heyecanı sardı

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in kadrosunda görmek istediğini söylediği Denizlispor'un milli savunma oyuncusu Çağlar Birinci, Trabzon doğumlu olduğunu ve memleketinin takımında seve seve oynayacağını söyledi. Çağlar Birinci, “Trabzonspor çok büyük bir camia. Kendi memleketimin takımının beni istemesi, benim için onur verici. Şartlar uygun olduğu takdirde seve seve oynarım. İki kulübün yöneticileri anlaştığı takdirde bu transfer neden olmasın” dedi. Tecrübeli oyuncu, “G.Saray'ı mı yoksa Trabzonspor'u mu tercih edersin” şeklindeki soruya, “İkisi de büyük camia. Tercih yapmam saçmalık olur. Yönetimin anlaştığı kulübün formasını profesyonelce giyerim” cevabını verdi. Bordo-mavililerin Çağlar'la birlikte Bucaspor'dan Mehmet Batdal ve Ankaragücü'nden Barbaros ile ilgilendiği belirtildi.


14 yıl önce