|

İnegöl'ün Kübalısı yine kayıp!

Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele eden İnegöl Belediyespor'da yabancı krizi bitmek bilmiyor. Daha önce ayrılan ancak takıma geri dönen Kübalı Fernandes bir kez daha kayıplara karıştı.

Yeni Şafak
19:57 - 19/12/2014 Cuma
Güncelleme: 18:02 - 19/12/2014 Cuma
DHA

Beşiktaş ile oynanan maça çıkmayan ve daha sonra kenti terk eden Kübalı oyunculardan Raydel Poey Romero İtalya'dan Piacenza takımı ile anlaşıp idmanlara çıkarken, İsmael Fernandes tekrar İnegöl Belediyespor'a dönüp idmanlara çıkmaya başladı. Ancak İsmael Fernandes Fenerbahçe maçı öncesi karısının rahatsızlığı bahane ederek kulübün izni olmadan şehri terk etti. İkinci yabancı şokunu yaşayan İnegöl Belediyespor yetkilileri durumu Voleybol Federasyonu'na bildirirken İnegöl Belediyespor Başkanı Alinur Aktaş, Voleybol Federasyonu'na sitem etti.


'Elini kolunu sallayarak gitti'

Kübalı oyuncu Poey'in elini kolunu sallayarak İtalyanın Piacenza takımı ile anlaştığını ifade eden Aktaş şunları söyledi: "Poey Arkadaşımız gitti, elini kolunu salla sallaya başka takımla anlaştı ve şimdi voleybol oynamaya devam ediyor. Tabi Fernandes arkadaşımız geriye döndü. Pişman olduğunu, hata ettiğini söyledi. Eşiyle alakalı uyum konusunda ciddi problemleri vardı. Biz de devre arasına kadar oynayabileceğini bu noktada müsaade istediğini söyledi. Biz de izin verdik. O ince davranışından dolayı kendisine hak verdik ve tekrar takımımızın içerisine kattık. İlginçtir salı gününden itibaren Fernandes arkadaşımızda yok. Kendisiyle ilgili dün bize bir yazı geliyor ve Fernandes'in de bir başka takımda oynayabileceğiyle ilgili yazı. Konuyu Federasyona dakika dakika iletmemize rağmen üzülerek bu yazı bize geliyor. Bizimle sözleşme imzalamış 1 yıllığına, bütün ödemelerini düzenli şekilde alan bir sporcu, bizi bırakıyor gidiyor ve bu bırakmadan sonra başka bir takımla anlaşmasıyla alakalı bize bilgi geliyor. Şimdi ben buradan soruyorum. Açıkçası Federasyon yabancı oyuncu oynatmak için ilk sporcu için 5 bin avro, ikinci sporcu için 20 bin euro gibi rakamları federasyon bizden neden aldı?"

Voleybol Federasyonu'nun gelen son yazıyla şoka girdiğine dikkat çeken Aktaş, "Bu örnek bütün takımların sporcularına örnek olabilir. Biraz daha fazla vereni görse, herkes elini kolunu sallaya sallaya istediği yere gidebilir ve anlaşma yapabilir. Ben konuyu nereye ileteceğimizi, nereye şikâyet edeceğimizi de artık şaşırdığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

#VOLEYBOL
#İNEGÖL BELEDİYESPOR
#ISMAEL FERNANDES
9 yıl önce