|

İnönü Stadı'ndaki drenaj yenilenmeli

Derbinin iptali İnönü Stadı'ndaki drenaj sorununu ve tedbirsizliği gündeme getirdi. Aynı saatlerde TT Arena ve Saracoğlunda top rahatça zıplarken İnönü'de zemin buna müsait değildi

00:00 - 16/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 00:56 - 16/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
İnönü Stadı'ndaki drenaj yenilenmeli
İnönü Stadı'ndaki drenaj yenilenmeli

Derbinin iptalinin İnönü Stadı'ndaki drenaj sorunu ve tedbirsizlikten kaynaklandığı öğrenildi. Yoğun yağışa rağmen zemine branda serilmemesinin hata olduğu belirtilirken İnönü Stadı'nın sorumluları ise herhangi bir ihmalin bulunmadığını ve ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. İnönü Stadı'nın drenajında sorun olduğu belirtilirken daha fazla personelin çalışması durumunda da zeminin temizlenebileceği ifade edildi. Beşiktaş'ta son seçimde başkan adayı olan eski yönetici Bülent Deriş, 'İnönü'deki drenaj en iyi drenaj. Drenajı tesislerden sorumlu eski yöneticimiz İlhan Durusoy ile beraber yaptık. Sorun görevlilerin ihmalkarlığı' diyerek drenajla ilgili bir problemin söz konusu olamayacağını vurguladı. Ancak aynı saatlerde Galatasaray'ın stadı Türk Telekom Arena'da ve Fenerbahçe'nin stadı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda topun rahatça zıpladığı gözlenirken Beşiktaş Fi Yapı İnönü Stadı'nın zemini bu duruma müsait değildi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da İnönü Stadı'ndaki olayın Türk futbolu için kötü bir imaj olduğunu belirterek 'Bu insan hatasıdır. Drenaj sistemindeki kenar dereleri daha önce kontrol edilmeliydi. Stada sadece rötuş yapılmış' ifadelerini kullandı.





12 yıl önce