|

İnter maçında verilmeyen gol CAS'a gidiyor

UEFA Avrupa Ligi F Grubu’nda İtalyan ekibi Inter ile oynadığı maçın son dakikasında attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmayan Azerbeycan ekibi Karabağ, soluğu CAS’ta alıyor.

Yeni Şafak
13:59 - 28/04/2015 Salı
Güncelleme: 10:59 - 28/04/2015 Salı
IHA

UEFA Avrupa Ligi F Grubu'nda bu sezon Karabağ, Inter ile golsüz berabere kalınca Ukrayna temsilcisi Dnipro ikinci tura yükselmişti. Azerbaycan ekibi konu ile ilgili CAS'a başvurma kararı aldı.



Kulübü CAS'ta temsil edecek Türk avukat Gurur Gaye Günal, Inter maçında gol pozisyonunun ofsayt olarak değerlendirildiğini ifade ederek, "Normalde UEFA kuralları gereği hakem kararlarına itiraz edilemeyecekken bunun bariz bir kural ihlali olması nedeniyle şikayetimizi yaptık. Oradan çıkan karar doğrultusunda temyiz kurulunda temyizimizi gerçekleştirdik. Ret cevabının gerekçesinde hakemin pozisyonu görmediği, gördüğü ile olanın farklı olduğu söylendi. Şu anda da CAS'a başvurumuzu yaparak UEFA'nın verdiği kararın iptalini talep edeceğiz. Sahada verilen kararlara ilişkin eğer bariz bir ihlal varsa istisna oluşturacak bir kararı spor hukuku adına çıkarma uğraşı içerisindeyiz" dedi.



Günal, CAS sürecinin 5-6 ay kadar sürmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

#inter
#karabağ
#ofsayt
#gol
#cas
9 yıl önce