|

Irkçılık inancımıza da kültürümüze de ters

Zokora'ya argoda dingil anlamına gelen 'F...prick' dediğini negro demediğini belirten Emre, 'Eğer kalbimde en ufak bir ırkçı duygu varsa Allah bu kalbi yerinden çıkarsın' dedi

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 17/04/2012 Salı
Güncelleme: 03:36 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Irkçılık inancımıza da kültürümüze de ters
Irkçılık inancımıza da kültürümüze de ters

Zokora ile yaşadığı olay sonrası ırkçılık suçlamasıyla karşı karşıya kalan Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, suçlamaları redderek, 'Irkçılık bizim kültürümüzde, özümüzde olmayan, ailelerimizden görmediğimiz bir duygudur' dedi. Takım arkadaşı Yobo ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Emre, maçta yaşananları anlattı. 'Irkçılık sosyal değil kişisel bir duygudur' diyen Emre, sözlerini 'İnsanın içinde varsa vardır. Eğer kalbimde en ufak bir ırkçı duygu varsa allah bu kalbimi yerinden çıkarsın!' diye sürdürdü.

ZOKORA BENİ YANLIŞ ANLAMIŞ

Emre, Zokora ile yaşadıkları tartışma içinse 'Halil'e yaptığım faul sonrası karşılıklı bazı kötü konuşmalarımız oldu. Ama 3-4 dakika sonra karşılıklı özür diledik. Maçtan sonra Zokora'nın açıklamalarına şaşırdım. Zokora, benim ona 'f... shit negro' dediğimi iddia etti. Ben böyle bir şey demedim. Ben ona (argoda dingil anlamına gelen) 'F... prick' dedim. Bu, İngiltere'de öğrendiğim bir şeydi. Onun üzüntüsünü de anlıyorum, ırkçı bir laf söylediğimi sandı, bu konuda ben de hassasım' açıklamasında bulundu. 18 aydır Türkiye'de olan Nijeryalı takım arkadaşı Yoba da, Emre'nin savaşçı bir futbolcu olduğunu ama asla ırkçı olmadığını dile getirdi.


Beraberlik bile işimize gelmez

Teknik direktör Aykut Kocaman, gelecek hafta deplasmanda oynayacakları G.Saray maçını kazanmaktan başka çarelerinin olmadığını söyledi. Kocaman, 'Aradaki farkı kapatmak için kazanmak zorundayız. Beraberlik bile işimize gelmez. Bu sezon şampiyonluğun bizim için başka bir anlamı var' dedi.


Cristian Baroni kıymete bindi

Brezilyalı yıldız Cristian Baroni, 2012'ye adeta damgasını vurdu. Bu sezon süper bir lig geçiren ve attığı 7 golle kariyer rekoru kıran Brezilyalı futbolcu, Avrupa takımlarının da gözdesi haline geldi. 2014 yılına kadar sözleşmesi buluman Baroni'yi İnter, Tottenhan ve Chelsea gibi ünlü kulüplerin istediği öğrenildi.


12 yıl önce