|

İslam bana güç veriyor

Uzun araştırmalar sonucunda İslam dinini seçerek Müslüman olduğunu belirten Alman yıldız, “İslam bana güç ve kuvvet veriyor. Dua ruhumu rahatlatıyor. Hayata daha pozitif bakıyorum” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 21:51 - 26/01/2015 Pazartesi
Diğer
Almanya Bundesliga ekibi FC Nürnberg'in orta saha oyuncusu Danny Blum'un müslüman oluşu Alman basınında büyük yankı buldu. Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild, Belek'te devre arası kampı yapan Nürnberg'in formasını giyen 24 yaşındaki Blum'un İslam dinini seçtiğini ve bunun için de Belek'te bulunan Mecekler Camii'nde ibadet ettiğini okurlarına duyurdu. Alman oyuncunun camide ibadet ederken çekilmiş fotoğraflarına yer veren Bild, Blum'un "İslam bana güç ve kuvvet veriyor. Dua ruhumu rahatlatıyor" dediğini aktardı.

5 VAKİT NAMAZINI AKSATMIYOR

Mannheim şehri yakınlarında bulunan Frankenthaler kasabasında doğan orta saha oyuncusu, Bild'e, İslam dinine geçişini "Önceleri futbol dışından oldukça eğlenceli ve bir o kadar da sorumsuz bir yaşamım vardı. Zaman zaman yaşadığım bu hayatın her şey olamayacağını düşünmeye ve sorgulamaya başladım. Arkadaş çevremle dini konuşmalar yapmaya başladım. Öğrendiklerim beni İslam'a yaklaştırdı ve böylece müslüman olmaya karar verdim. Artık hayata hep pozitif bakıyorum" ifadeleriyle anlattı. Bild, Alman yıldızın 5 vakit namaz kıldığını, helal yiyecekleri tercih ettiğini ve alkolden de uzak durduğunu aktardı.

AİLEM ŞAŞIRDI AMA SAYGI DUYDU

İslamın barışçıl bir din olduğunu belirten Blum'un, "İnancım kimseyi yapmak istemediği her hangi bir şey için zorlamıyor" dediği ayrıca kaydedildi. Blum'un, Hristiyan olan ailesine Müslüman olduğunu ilk açıkladığında önce büyük bir şaşkınlık yaşadığını ardından, "Böyle inanıyorsan inandığını yaşayabilirsin" diyerek karşı çıkmadıkları belirtildi. 
#Danny Blum
#Almanya
#Bild
9 yıl önce