|

İstanbul Başakşehir siftah yapıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un futbol branşını belediyeden bağımsız, yeni kurulan bir şirkete devretmesiyle kurulan İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Süper Lig'deki ilk maçını yarın Kasımpaşa ile yapacak.

Aa
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 12:58 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul Başakşehir siftah yapıyor
İstanbul Başakşehir siftah yapıyor

İlk kez Süper Lig'e 2007-2008 sezonunda çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 2012-2013 sezonu sonunda 6 sezon kaldığı ligden düştü. Geçen sezon yer aldığı PTT 1. Lig'de şampiyon olarak yeniden Süper Lig'e yükselen lacivert-turunculu takım, sezon başında yeni bir yapılanmaya gitti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nden ayrılarak İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü adını alan lacivert-turunculu ekip, teknik direktör görevine Abdullah Avcı getirildi.

İstanbul Başakşehir, İsim değişikliğinin ardından Spor Toto Süper Lig'deki ilk sezonuna Kasımpaşa maçıyla başlayacak.

Avcı, 1028 gün sonra

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 1028 gün sonra Süper Lig'de maça çıkacak. Ligde son olarak 6 Kasım 2011'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başında lig maçına takımını süren Abdullah Avcı, daha sonra A Milli Futbol Takımı'nın başına geçti. 20 Ağustos 2013 tarihine kadar ay-yıldızlıları çalıştıran deneyimli teknik adam, bu sezonun başında İstanbul Başakşehir'de teknik direktörlük görevine getirildi.

Süper Lig'de sezon başlangıçları

İstanbul Başakşehir, İstanbul Büyükşehir Belediyespor adıyla yer aldığı Süper Lig'de yaptığı 6 açılış maçında 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Lacivert-turunculu takım, Süper Lig'de sezon açılış maçlarının tamamını kendi sahasında oynarken, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı mağlup etti. Beşiktaş'la iki, Eskişehirspor'la bir mücadelede berabere kalan İstanbul ekibi, tek mağlubiyetini Kayserispor'dan 2-0'lık skorla aldı.

Lacivert-turunculu takımın sezonlara göre Süper Lig'de yaptığı ilk hafta maçları ve aldığı skorla şöyle:

2007-2008:

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe: 2-0

2008-2009:

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Eskişehirspor: 0-0

2009-2010:

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş: 1-1

2010-2011:

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Kayserispor: 0-2

2011-2012:

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray: 2-0

2012-2013:

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş: 1-1

Transferin hareketli ekibi

Yeni sezon öncesinde transferin en aktif takımlarından birisi olarak dikkati çeken İstanbul Başakşehir, geçen sezondan 10 futbolcuyla yollarını ayırdı, kadrosunda 10 yeni futbolcu dahil etti.

Transfer döneminde Spor Toto Süper Lig'in tecrübeli oyuncularıyla güçlenen lacivert-turunculu takım, dış transferde de 3 yabancı oyuncuyu kadrosuna kattı.

İstanbul temsilcisi, teknik direktör Abdullah Avcı'nın verdiği rapor doğrultusunda transferde kale, defans ve forvet hattına yoğunlaştı. Forvete Süper Lig'de gol kralı olmuş eski Fenerbahçeli Semih Şentürk'ün yanı sıra Fransız golcü Jeremy Perbet'i alan İstanbul Başakşehir, savunmada ise Ferhat Öztorun, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Alexandru Epureanu'yu kadrosuna kattı.

Lacivert-turunculu takım, kale mevkisi için ise Galatasaray'ın eski kalecisi Ufuk Ceylan ile bir dönem Fenerbahçe forması giyen Manisasporlu Volkan Babacan'ı aldı.

İstanbul Başakşehir'de gelen ve giden oyuncular şöyle:
Gelenler:
Jeremy Perbet (Villarreal), Alexandru Epureanu (Anzhi), Rajko Rotman (Rudar Velenje), Semih Şentürk (Antalyaspor), Yalçın Ayhan (Kasımpaşa), Ufuk Ceylan (Galatasaray), Uğur Uçar (Kardemir Karabükspor), Volkan Babacan (Manisaspor), Ferhat Öztorun (Orduspor), Cihan Yıldız (Borussia Dortmund).
Gidenler
: Andre Geraldes, Murat Yılmaz, Fevzi Özkan, Abdulaziz Solmaz, Alaattin Tosun, Oğuzhan Bahadır, Hüseyin Tok, Eser Altın, Mustafa Sarp, İbrahim Yılmaz.
İstanbul temsilcisinin 2014-2015 futbol sezonu kadrosu şöyle:
Kale:
Ufuk Ceylan, Volkan Babacan, Faruk Çakır
Defans
: Rızvan Şahin, Uğur Uçar, Ferhat Öztorun, Alparslan Erdem, Orhan Taşdelen, Orhan Ak, Can Arat, Gençer Cansev, Mahmut Tekdemir, Alexandru Epureanu, Yalçın Ayhan
Orta saha:
Rajko Rotman, Murat Akın, Ömer Can Sokullu, Zeki Korkmaz, Cihan Yıldız, Francisco Lima Da Silva (Doka), Tayfun Pektürk, Enver Cenk Şahin, Sedat Ağçay, Edin Visca, Wellington Brito Da Silva (Tom)
Forvet:
Mehmet Batdal, Jeremy Perbet, Semih Şentürk, Mohamed Bangura
10 yıl önce