|

İstanbul İHL Güreş Takımı'nın tarihi buluşması

İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde 1967 yılından bugüne güreşle uğraşan öğrencileri, okulun eski beden eğitimi öğretmeni ve aynı zamanda Güreş Milli Takımı Eski Antrenörü Ata Karataş'ın önderliğinde meydana getirilen 'İstanbul İHL'de 50 Yılda Başarılarımız' köşesinin açılışında bir araya geldi.

Efkan Bucak
00:00 - 8/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 15:53 - 8/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul İHL Güreş Takımı'nın tarihi buluşması
İstanbul İHL Güreş Takımı'nın tarihi buluşması

Açılışa aynı zamanda 1981 İstanbul İHL mezunu olan Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cavit Erdem, Türkiye Güreş Federasyonu Eski Başkan Vekili Mehmet Kılıç başta olmak üzere okulda geçmiş dönemlerde güreşle uğraşmış eski öğrenciler katıldı.

Yıllar sonra bir araya gelen İstanbul İHL mezunları ilk olarak kahvaltıda hasret giderdi. Ardından okulun başarılı güreş tarihinin belgelendiği fotoğraf ve gazete küpürlerinin yer aldığı sergi Kaymakam Ahmet Ümit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ve okulun yeni nesil güreşçileri tarafından kesildi. Davetliler sergiyi gezerken Ata Karataş da çeşitli bilgiler aktardı.

Karataş: Bir sonraki aşama kitap

Serginin gezilmesinin ardından okulun eski öğretmenlerinden, Güreş Milli Takımı Eski Antrenörü Ata Karataş çalışma hakkında bilgi verdi. Kendisine bu çalışma sırasında yardım edenlere tek tek teşekkür eden Karataş, 'Bu projemizin bir sonraki aşaması kitap olacak' dedi ve İHL'nin tüm eski güreşçilerinden ellerindeki belgelerle bu projelerine katkıda bulunmalarını rica etti. Karataş'ın konuşması sırasında slayt gösterisi yapıldı ve okulun güreşte elde ettiği başarılar konuklara gösterildi.

Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit de konuşmasında, projede emeği geçenlere teşekkür ederken İstanbul İHL'nin önemli bir eğitim kurulu olduğunu, öğrencilerinin buranın farkını mezun olduktan sonra daha iyi anladığını ifade etti. Kaymakam Ümit'ten sonra protokol mensupları da günün anlam ve önemine dair konuşmalarını yaptılar.

Konuşmaların ardından İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin mevcut güreş takımının kupa ve madalyaları sergilendi, konuklar genç sporculara ödüllerini sundu.

Tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


9 yıl önce