|

İstanbul rekora koşacak

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu yarın start alıyor. Katılım olarak rekor kıran yarı maratonda, yeni hedef ise dünya rekoru.

Yeni Şafak
16:17 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:27 - 25/04/2015 Cumartesi
IHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, yarın saat 08.00'de start alıyor. Yenikapı'dan başlayıp, sahil boyunca Eyüp'e kadar gidilip, yine Yenikapı'da son bulacak 21 kilometrelik yarı maratonda, dünya rekorunun kırılması hedefleniyor.



"8 bin kaydımız var"


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, “Parkurumuzda bazı yenilikler yaptık. 'İstanbul rekora koşuyor' diye bir sloganla çıktık. 2 manada düşündük. Bir manayı gerçekleştirdik. 8 bin kaydımız var. Geçen sene 3 bin 800 kişi koşmuştu. Bu hızlı bir büyüme. Marka değerinin her geçen sene daha da hızlandığını düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'ın bize vermiş olduğu majör maratonlar seviyesine yükselme hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. Ciddi manada katılım var” dedi.



“Katılımı kura ile yapacağız”


Gelecek senelerde maratonlara katılabilmek için kura çekimi yapılabileceğini ifade eden Özbayraktar, “İstanbul yarı maratonunda ve İstanbul maratonunda koşabilmek özellik haline gelecek. Yani biz bunu zaman içinde kurayla belirlemeye başlayacağız. Çünkü tüm dünya maratonlarında bu tarz uygulamalar var. Majör maratonlarda her katılım sağlamak isteyen yarışamıyor. Biz de aynı seviyeye gelmek üzereyiz. İnşallah seneye bu sayıyı daha da arttıracağız. Yarı maratonumuzun içine çeyrek maraton entegre ettik” diye konuştu.



“Dünya rekoru içten bile değil”


Parkurun düz olduğunu ve dünya rekorunun gelebileceğini ifade eden Özbayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:


“Parkurda eskiden çift dönüş vardı. Tek dönüşe indirdik. Yenikapı'dan start alıyoruz. Feshane'nin ordan tek dönüş yapacağız. Çok düz bir parkurumuz var. Bir dünya rekoru gelmemesi içten bile değil. Çok heyecanlıyız. Bayrak yarışı da bu sene ilk defa organize ettiğimiz bir yarış olacak. 33 tane elit atletimiz var. Dünya rekorunu kırabileceklerini düşünüyorlar. İstanbul rekora koşuyor sloganımızı gerçekleştirdik. Katılım noktasında bir rekor geldi. Bir de dünya rekoru gelirse süper olur.”



#Vodafone İstanbul Yarı Maratonu
#dünya rekoru
#istanbul
9 yıl önce